În doar 15 minute, vijelia a făcut prăpăd în vestul ţării. Copaci puşi la pământ, acoperişuri smulse, zeci de autoturisme au fost distruse de o vijelie – IRMA de Timiș.

UPDATE: Ultimul bilanţ al furtunii care a făcut prăpăd în vestul ţării arată că cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 68 au fost rănite. Cel puţin 11 şcoli din Timişoara vor fi închise luni. Primarul Nicolae Robu a solicitat suportul tuturor timişorenilor pentru a îndepărta rapid urmările unei furtuni de coşmar.

Mai grav este, însă, că în ciuda avertizării nowcasting emise de meteorologi, mai mulți oameni şi-au pierdut viaţa.

O femeie a fost strivită de un copac smuls de furtună în grădina Zoo din Timişoara.
Un bărbat a fost lovit de un panou publicitar luat pe sus de rafalele de vânt ce au ajuns şi la viteze de 90 – 100 kilometri pe oră.
Alţi doi oameni au pierit loviţi de copaci, la Buziaş. O a cincea persoană a murit la Arad.
Pe de altă parte, sunt zeci de oameni sunt răniţi. Printre ei sunt şi doi copii, în stare critică.

”Avem 30 de victime cu traumatisme la diferite nivele ale corpului, membre, torace, capului. Mai gravă este starea unui copil care ne-a fost transferat de la Spitalul de Copii ‘Louis Țurcanu’. Ne așteptăm ca numărul victimelor să crească, întrucât vor urma reparații la acoperișuri”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, dr. Mihai Grecu, șeful Unității Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat anterior că în județ au murit, de asemenea, patru persoane în urma furtunii, două cazuri fiind la Timișoara, iar altele două la Buziaș. Totodată, o femeie cazată la un hotel din stațiunea arădeană Moneasa a murit, duminică după-amiază, după ce a fost lovită de un brad prăbușit în urma furtunii puternice, a declarat, pentru AGERPRES, proprietarul unuia dintre hotelurile din stațiune.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenționare nowcasting Cod portocaliu de ploi, valabilă până la ora 17:40 în patru județe din vestul țării.

Potrivit meteorologilor, în județele Hunedoara și Caraș-Severin, în zona de munte a județelor Bihor și Timiș, și în localități din județul Timiș se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 90 km/h și care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version