Deşi a scăpat de reţinere şi arestare, după ce deputaţii s-au făcut scut în jurul lui, Mădălin Voicu nu a scăpat de problemele cu legea.

madalin-voicu

UPDATE: Cum era de aşteptat, din moment ce nu au obţinut aprobarea de a-l reţine şi aresta, procurorii DNA au decis să-l plaseze pe Mădălin Voicu sub control judiciar pe cauţiune.

Deputatul trebuie să depună o cauţiune de 500.000 de lei. În cazul în care nu o face în intervalul de timp avut la dispoziţie, respectiv 10 zile, procurorii DNA pot solicita din nou reţinerea şi arestarea sa.

Social-democratul a fost chemat, joi dimineaţa, să dea din nou cu subsemnatul la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare a banilor, respectiv că împreună cu Nicolae Păun, deputat şi reprezentant al Partidei Romilor, a prejudiciat bugetul cu zeci de milioane de lei. Procurorii susţin că cei doi au deturnat fonduri europene accesate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a romilor defavorizaţi.

Procurorii DNA i-ar fi vrut pe cei doi deputaţi după gratii, însă membrii Camerei Deputaţilor au respins solicitările de reţinere şi arestare a lui Mădălin Voicu. De partea cealaltă, acuzat şi el de comiterea a numeroase infracţiuni, Nicolae Păun a avut noroc doar pe jumătate.

Deputaţii au aprobat reţinerea lui Păun, dar au plecat din sală înainte de a se da votul pe cererea de arestare a colegului lor. Cererea respectivă ar urma să fie votată din nou miercurea viitoare, dar se pune problema depăşirii celor cinci zile regulamentare de la solicitarea făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version