Theodor Paleologu, fost deputat şi fost ministru al Culturii, şi Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, au ajuns vineri dimineaţa la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE, 12.11: Nicolae Robu, actualul primar al Timişoarei, dar şi Gheorghe Ciuhandu, fostul edil al municipiului, sunt acuzaţi de abuz în serviciu într-un dosar în care procurorii vorbesc despre vânzarea ilegală a peste 1.000 de apartament. Sunt aşteptate comunicatele DNA care să prezinte toate detaliile despre dosarele în care sunt implicaţi Robu şi Ciuhandu, dar şi Paleologu şi Petrache.

 

UPDATE, 11.48: Theodor Paleologu a ieşit şi el de la DNA şi a afirmat că “sunt puţin decepţionat pentru că mă aşteptam să mă întrebe de chestiuni legate de ministerul Culturii. Am fost invitat într-o chestiune despre care nu am informaţii, finanţarea campaniei de la locale din 2012, e vorba de campania mea, la Sectorul 1, la primărie. Am spus că nu am avut nicio tangenţă cu finanţarea campaniei, nici nu ştiu cine a fost mandatarul financiar. Nu mi-a fost comunicată nicio suspiciune. Am spus ce ştiu. Eu niciodată, în afară de campania mea de anul trecut în care am semnat personal toate ordinele de plată, nu am controlat partea financiară. Este responsabilitatea mandatarului financiar şi a organizaţiei locale care se ocupă de campanie. Măsura cea mai sigură de precauţie este candidatura independentă din 2016, atunci pot da socoteală de fiecare leu pe care l-am cheltuit”.

 

UPDATE, 10.56: Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a ajuns şi el vineri dimineaţa la DNA. Robu a precizat că nu ştie exact de ce a fost chemat, dar a vrut să dea asigurări că “eu nu am nicio treabă cu corupţia”. Pe de altă parte, Marian Petrache a anunţat că îşi va da demisia din toate funcţiile ocupate în PNL din cauza implicării sale în acest dosar.

 

Paleologu a precizat că a fost chemat în calitate de martor, dar a refuzat să ofere şi alte detalii despre dosar, susţinând că este posibil să vorbească după ce dă ochii cu procurorii, însă numai în măsura în care aceştia îi vor permite acest lucru.

Pe de altă parte, Marian Petrache nu a dorit să dea declaraţii, însă au apărut informaţii conform cărora el ar fi personajul principal al unui dosar de corupţie.

Conform digi24.ro, Petrache este acuzat de luare de mită şi de şantaj, infracţiuni care ar fi fost comise în perioada 2007-2008, când era secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version