Procurorul Mihaiela Iorga, una dintre puţinele persoane din sistem care au avut puterea să pună sub semnul întrebării modul în care Laura Codruţa Kovesi conduce Direcţia Naţională Anticorupţie, a fost citat la DNA Ploieşti.

UPDATE, 12.10: Angela Ciurea, avocata Mihaielei Iorga, a recunoscut oficial că procurorul a fost chemat pentru a fi audiat ca suspect: “Ni s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect pentru favorizarea făptuitorului. I se reproşează în mod concret respectarea legii, pentru că nu avem făptuitor sau dosar penal şi nici nu am dat declaraţii”.

 

Din primele informaţii reiese că Mihaiela Iorga a fost citată ca suspectă într-un dosar în care rolul principal îl are afaceristul Florian Walter, patronul companiei Romprest şi fost patron al echipei de fotbal Universitatea Cluj.

Există informaţii conform cărora Mihaiela Iorga este acuzată de fals şi de favorizarea făptuitorului, după ce a cerut o expertiză în dosarul lui Walter, dar apoi nu a mai ataşat-o la dosar.

Mihaiela Iorga a mai fost chemată la DNA Ploieşti în urmă cu aproape o lună şi jumătate, când a dat pentru prima dată explicaţii despre expertiza respectivă.

Atunci, procurorul se plângea că totul este fabricat pentru ca Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, să o scoată definitiv din joc.

Walter era acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar demarat de DIICOT Ploieşti în mai 2015 şi care ar avea ca prejudiciu suma de aproximativ 18,5 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version