În București și alte orașe din țară românii s-au mobilizat din nou la protest, în a 6-a duminică, împotriva propunerii senatorului PSD Şerban Nicolae de a graţia persoanele acuzate de fapte de corupţie.

Apelul a fost lansat pe rețelele de socializare și s-a intitulat “Stop Joc. În Democrație, Corupții Stau La Pușcărie”.

“1. OUG 13 revine pe filieră parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie. Este esenţa prescurtată a amendamentelor propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae. 2. Romania o sa intre in faliment, pe modelul Greciei. Ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla. Romania chiar o sa intre in faliment. OUG 9 va permite primariilor sa cheltuiasca bani care inca nu exista. Adica copiii tai o sa plateasca pentru ce au cheltuit ei acum. 4. OUG 79, care ar permite sa avem directori de spitale alesi prin concurs, nu spaga si relatii, a fost respinsa in Senat, se discuta in Camera Deputatiilor. 5.OUG 51/2016, care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri, e pe lista neagră, în Parlament”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Multe persoane au precizat, tot pe pagina de Facebook a evenimentului, că manifestaţia ar trebui să se îndrepte şi împotriva recentei decizii a Curţii Constituţionale privind conflictul DNA-Guvern.

În Capitală, circa 600 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei începând cu ora 18.00, iar la ora 19.40 au pornit în marș spre Palatul Parlamentului.

UPDATE ora 21.40: Lumea începe să plece, odată cu venirea ploii.

UPDATE ora 21.30: Mulțimea scandeazâ “CCR, sluga PSD!”.

UPDATE ora 21.10: Protestatarii au ajuns în Piața constituției, la Palatul Parlamentului. sunt circa 3.000 de oameni.

UPDATE ora 20.40: Manifestanții au ajuns în Piața Unirii. Sunt peste 1.500 de participanți.

UPDATE 20.15: Coloana de manifestanți a ajuns în Piața Universității, unde i se alătură alte grupuri de oameni. Mulțimea strigă “DNA sa vina sa va ia!”

UPDATE ora 20.00: Circa 1.100 de persoane au ajuns în Piața Romană și se deplasează spre Piața Universității, pe bulevardul Magheru. Oamenii scandează “România cere / Fără grațiere!”, “ALDE & PSD / Aceeasi mizerie!”, “Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu!”, “Vrem să muncim, nu să vă păzim!”. 

Mai mulți poartă drapelul României, steaguri ale UE sau SUA, unii suflă în fluiere, în vuvuzele sau bat la tobă, alții au venit la protest cu trotinete sau biciclete.

Pe pancartele afișate scrie: “Corupților, furați liniștiți. CCR veghează pentru voi”, “Afara penalii din politică și demnități publice”, “PSD, ciuma roșie”, “Noi ca furnicile, voi ca șobolanii”, “Nu tolerăm corupția” sau “Demisia”. Se strigă “Hoții!”, “Justiție, nu corupție!”, “România cere fără grațiere!” și “Demisia!”.

Şi la Cluj-Napoca s-au adunat în Piața Unirii câteva sute de manifestanți. Ei au adus un tricolor uriaş și sunt hotărâți să vină şi în alte zile la miting.

Sute de oameni au protestat și la Brașov, în fața Prefecturii, și Iași, în Piața Unirii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version