Un grav accident de circulaţie s-a produs, sâmbătă dimineaţa, pe Autostrada Soarelui A2, când, din cauza ceții, 29 de autoturisme și două microbuze s-au tamponat la kilometrul 67, pe sensul de deplasare către Constanţa.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatv.net

UPDATE 20.00: Circa 20 de șoferi implicați în carambol sunt audiați la Biroul de Poliție A2.

UPDATE 19.30: Bilanţul morţilor a ajuns la 4, după ce o femeie a decedat la Spitalul Floreasca.

UPDATE 18.00: Traficul rutier a fost reluat în jurul orei 17.35, la aproape 9 ore de la producerea carambolului.

UPDATE 17.00: Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis un dosar penal în cazul acestui accident. Încadrarea este de ucidere din culpă și vătămare corporală. Deocamdată nu au fost identificați însă cei vinovați.

UPDATE 15.00: Cei mai mulţi dintre răniţii implicaţi în tragedia de pe Autostrada A2 au ajuns la diferite spitale din București. Sunt 11 răniţi la Spitalul Floreasca, doi în stare gravă, sunt 4 răniţi la Spitalul Pantelimon, sunt 5 răniţi la Spitalul Bagdasar-Arseni şi încă cel puţin 10 răniţi la spitalul din Lehliu Gară.

Reprezentanţii Companiei de Autostrăzi susţin că, la momentul producerii accidentului, panourile de avertizare de pe A2 funcţionau în limite normale. Cei de la Poliţia Rutieră vorbesc despre două accidente distincte în care ar fi fost implicate, în total, 29 de autoturisme şi două microbuze. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

accident, smurd, isu 3

UPDATE 11.30: La circa trei ore de la producerea accidentului, Raed Arafat, secretarul de stat din MAI, şi autorităţile locale au prezentat primele informaţii oficiale despre accidentat. Au fost 60 de victime, trei dintre acestea pierzându-şi viaţa.

Astfel, numărul morţilor a fost revizuit de la patru la trei. Dintre cei peste 50 de răniţi, 15 au refuzat transportarea la spital. Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, fiind ceaţă foarte densă, cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri.

accident, smurd, isu 2

UPDATE 10.05: Între timp, Ovidiu Tătăranu, reprezentantul ISU Călăraşi, a revizuit bilanţul victimelor şi a precizat că sunt patru morţi şi 39 de răniţi, dintre care nouă în stare gravă.

De asemenea, autorităţile nu pot interveni cu elicopterele pentru a transporta răniţii din cauza ceţii dense. Există un număr atât de mare de victime pentru că în carambol au fost implicate şi două microbuze pline cu pasageri.

 

Carambolul a fost provocat, din primele informaţii, de mai mulţi şoferi care nu au adaptat viteza de circulaţie la condiţiile de trafic, respectiv la ceaţa densă.

Accidentul s-a petrecut la kilometrul 67 al autostrăzii, în dreptul localităţii Lehliu. Din cauza numărului mare de maşini implicate s-a intervenit cu ambulanţe atât de la Bucureşti, cât şi de la Lehliu.

Primul bilanţ al autorităţilor indică faptul că cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 20 au fost rănite, dintre care patru în stare gravă.

Nouă persoane au avut nevoie să fie descarcerate, în urma impactului ele rămânând prinse între fiarele contorsionate. Circulaţia este în continuare blocată pe ambele sensuri, una dintre maşinile implicate în accident sărind peste parapetul ce desparte cele două sensuri de mers.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version