Fostul premier Victor Ponta a fost chemat vineri la sediul din București al Direcției Naționale Anticorupție.

UPDATE, 16.43: Victor Ponta a stat în jur de două ore și jumătate în sediul DNA. La ieșire, a ținut să precizeze că, de fapt, a stat doar 30 de minute la discuții cu procurori, iar ulterior redactarea declarației sale a durat în jur de două ore, perioadă de timp în care el a stat pe hol, alături de avocatul său.

Ponta susține că “procurorii m-au întrebat doar dacă mă simt amenințat după ultimele declarații făcute de Dragnea” și că “nu se pune problema să fiu denunțat de Vlad Cosma. El a dat o declarație falsă, la insistențele procurorilor, dar acum a recunoscut acest lucru așa că pe jumătate l-am iertat”.

De asemenea, Ponta a ținut să dea asigurări că “eu chiar nu i-am făcut nimic lui Dragnea. Nu știu de ce tot minte despre mine. Probabil că din prostie, altfel nu-mi explic. Mă și enervează degeaba”.

 

Ponta trebuie să dea cu subsemnatul în dosarul Tel Drum, cel prin intermediul căruia Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, și acoliții săi sunt acuzați de comiterea infracțiunii de fraudă cu fonduri europene.

Ponta, care a fost chemat pentru a fi audiat ca martor, a părut jovial la intrarea în sediul DNA și chiar și-a permis să glumească alături de jurnaliști spunându-le acestora că “audierea mea ca martor în acest dosar sper să-mi aducă noroc. Vedeți și voi cine au mai fost martori în acest dosar. Unul a ajuns șef la ANCOM, altul este ministru al Finanțelor. Poate așa mai prind și eu o funcție importantă”.

Pe de altă parte, fostul premier spune că “știam de manevrele lui Dragnea încă din 2015 și am refuzat să fiu părtaș. L-a adus pe Tudorel Toader din vacanţa din Japonia ca să spună că mai vedem joia viitoare, a dat fuga la Cotroceni, ascuns în fustele Vioricăi Dăncilă, să se roage – degeaba – de Iohannis, a convocat CEX al PSD să pună presiune, dar nu a avut curaj să deschidă subiectul Kovesi – şi acum o să ne spună că el nici nu a văzut emisiunile tv cu înregistrările procurorilor de la Ploieşti – că se uită pe Kanal D la Suleyman! Eu am mai văzut această comedie de doi bani tot cu Dragnea regizor – mai ales în primăvara lui 2016, când Guvernul Cioloş – votat şi sprijinit de Liviu Dragnea – a propus numirea Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la conducerea DNA! Eu ştiu de blaturile lui Dragnea încă din 2015 şi am refuzat să fiu părtaş la ele – se pare, însă, că mai găseşte mulţi cărora le place să fie traşi pe sfoară! Şi între timp mai vorbim de Legea salarizării? De pensii? De inflaţie? De ROBOR? De fonduri europene? De investiţii? NU – ghinion”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version