“Demisia, șobolan penal”!

Piața Victoriei din București, dar și centrele mai multor orașe din țară – Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Iași, Bacău, Constanța, Galați, Alba Iulia, Oradea – sunt ocupate miercuri de protestatarii Guvernului condus de condamnatul penal Liviu Dragnea, cu o seară înainte de ziua decisivă pentru liderul PSD, când ÎCCJ va pronunța sentința în dosarul “Bombonica”.

Completul de 3 judecători al instanței supreme au amânat deja de 3 ori un verdict în acest dosar ce s-a rejudecat din octombrie anul trecut după ce unul dintre magistrați s-a pensionat.

Iar ce a pus capac la toate este modificarea pe repede înainte a Codului de procedură penală (Cpp) în Parlament, cu un articol care îl va scăpa pe Dragnea de pușcărie.

Oamenii au ieșit în stradă cu miile să protesteze împotriva condamnatului la închisoare cu suspendare Liviu Dragnea, care va putea cere rejudecarea dosarului potrivit noului Cpp, astfel încât în al doilea dosar să ia tot o pedeapsă neprivativă de libertate.

UPDATE 23.00: Protestatarii au început să plece din Piața Victoriei. 

UPDATE 22.40: Jurnalistul german Paul Arne Wagner de la Passport Productions a fost ridicat de jandarmi și dus cu duba la Poliție. El a făcut un documentar despre Liviu Dragnea, în județul Teleorman, intitulat „Aici nu-l avem decât pe Dragnea”.

„Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de langa noi in timp ce filma si aruncat in duba jandarmeriei împreună cu alți protestatari. Nu stim cati au fost ridicați. Nu stim unde i-au dus”, scrie Passport Production pe Facebook.
Facebook Paul Arne Wagner

Aici nu-l avem decât pe Dragnea

Și alți protestatari au fost ridicați de jandarmi.

UPDATE 22.10: Protestatarii au aprins din nou lanternele telefoanelor. 

Mulțimea a scandat: “Penalii! Penalii! Penalii!”, “România, trezește-te!”, “Demisia, șobolan penal!”, “Rușine să vă fie!”, “Fără penali!”, “Parlament de hoți și de mafioți!”, “Dragnea, la pușcărie!”, “Demisia! Demisia! Demisia!”.

Cineva a adus portretul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Să nu uităm mâine sperăm ca adevărata justiție să fie  

UPDATE ora 22.00: Numărul protestatarilor din Pița Victoriei a ajuns la 15.000, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 21.30: Doi protestatari au fost amendați, potrivit Jsndarmeriei București: “Au fost conduse la secţie două persoane, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice”.

sursă foto Facebook Rezist

UPDATE ora 21.00: Protestatarii cântă „Deșteaptă-te, române” și au aprins lanternele telefoanelor. 

Circa 4.000 de bucureșteni s-au adunat până la ora 20.00 în fața sediului Guvernului, iar alți 4.000 de află la Sibiu, peste 4.000 la Cluj Napoca, peste 1.500 la Iași, Timișoara, iar alte sute în Constanța, Bacău, Oradea, Brașov, Alba Iulia etc.

În Piața Victoriei, traficul rutier a fost blocat după ce protestatarii au rupt gardurile instalate de jandarmi şi au pătruns pe carosabil, unii dintre ei aşezându-se jos pe carosabil.

Manifestanţii au reacţionat astfel după ce forţele de ordine le-au interzis să rămână în Piaţa Victoriei cu o maşină din care se strigau în mers, prin portavoce, mesaje antiguvernamentale.

Un număr mai mare de jandarmi, unii echipați pentru intervenție, au fost mobilizați în zonă. 

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version