După cum se știe, în aceste zile, Papa Francisc a convocat la Vatican 190 de șefi ai Bisericii Catolice pentru un Summit dedicat abuzurilor sexuale la care sunt supuși copiii de către “cadrele” sale.

Papa Francisc

“În faţa flagelului abuzurilor sexuale comise de oamenii Bisericii împotriva minorilor, m-am gândit să mă consult cu voi, patriarhi, cardinali, arhiepiscopi, episcopi, clerici superiori şi responsabili pentru ca împreună (…) să putem asculta strigătul celor mici care cer dreptate”… așa și-a început discursul Papa Francisc în fața a 190 de șefi ai Bisericii Catolice..

“Poporul lui Dumnezeu ne priveşte şi aşteaptă de la noi nu doar condamnări simple şi evidente, ci şi măsuri concrete şi eficiente” (…) “Este nevoie de concreteţe” (…) “ne obligă să discutăm împreună, sincer şi profund despre cum să înfruntăm acest rău care afectează Biserica şi omenirea”, a mai susținut Papa Francisc.

Papa Francisc și copiii

Summitul a fost deschis de declarația uneia dintre victime, membru în comitetului organizator şi expert în lupta împotriva abuzurilor: “Nici părinţii mei, nici autorităţile ecleziastice nu mi-au auzit plânsetele. Şi mă întreb: Oare nici Dumnezeu nu le-a auzit?”.

Papa Francisc a afirmat că va înmâna participanţilor, printre care cei 114 reprezentanţi ai Conferinţelor episcopale, “liniile-directoare” pentru “a ne ajuta să reflectăm” şi care vor fi “un simplu punct de pornire”.

Jurnalistul/scriitor homosexual Frederic Martel și cartea sa ”In the Closet of the Vatican – SODOMA”

Simulta cu Summit-ul Papei Francisc, tot la Roma, jurnalistul/scriitor homosexual Frederic Martel, după ce s-a documentat patru ani și a intervievat mii de  perosane implicate în Scandalul Abuzurilor Sexuale din interiorukl Bisericii Catolice, a lansat cartea ”In the Closet of the Vatican – SODOMA”.

Jurnalistul/scriitor Martel, acuzat de mai multe voci că nu s-a documentat suficent și că s-a bazat prea mult pe zvonuri – iată că însuși Papa Francisc îi dă dreptate – şi-a argumentat șocantele dezvăluiri la o conferinţă de presă desfăşurată miercuri la Roma. Homosexualul scriitor Martel a spus că a descoperit ”50 de umbre ale homosexualităţii” în timpul cercetării pentru cartea sa.

Dar ce înseamnă sintagma ”umbrele’ homosexualităţii”? Sintagma folosită de Martel se referă la homosexuali non-practicanţi care respectă celibatul; homosexuali reprimaţi; homosexuali practicanţi, aflaţi într-o relaţie monogamă; persoane libertine care au diverse aventuri sau apelează la prostituţia masculină.

“Nu poţi organiza o conferinţă internaţională despre abuzuri sexuale fără să abordezi problema muşamalizării” în ceea ce priveşte homosexualitatea în rândul clericilor, a susţinut Martel la sediul Foreign Press Association din Roma.

Jurnalistul/scriitor homosexual Frederic Martel, a subliniat că multe studii arată că ”nu există o legătură specială între abuzuri sexuale şi homosexualitate”, adăugând că ”homosexualitatea este separată de abuzurile sexuale”.

Totuși, se știe foarte bine, că în rândul Bisericii Catolice ”cele două aspecte sunt legate în mod intrinsec”, a mai punctat jurnalistul/scriitor homosexual Frederic Martel în tentativa lui de “a arăta opinei publice ipocrizia clericilor catolici”!

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version