Din motive evident electorale, ministrul de Interne, Marcel Vela, a decis să nu emită o ordonanță militară ( a 9-a) cu reguli pentru perioada Paștelui, preferând să le includă într-un așa-numit acord pe care l-a semnat, marți, cu patriarhul Daniel.

Iată declarația lui Vela:

„Vom sprijini Patriarhia la impărtirea pastilor si a luminii de Inviere oamenilor. Astazi am semnat cu preafericitul Daniel un acord de sustinere si sprijin din parteatuturor fortelor coordonate in starea de urgenta de catre MAI.

Intre BOR si MAI s-au stabilit urmatoarele: painea binecuvantata (prescuri) va fi distribuita credinciosilor in zilele de vineri si sambata, in intervalul 07.00-17.00, in toate parohiile de catre angajatii bisericii si voluntari, bineinteles cu respectarea distantei sociale.

În declaratia pe propria raspundere, credinciosul va face precizarea numele lacasului de cult la care se va deplasa.
 
Distribuirea Sfintei lumini adusa de la Ierusalim se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica, sambata seara incepand cu ora 20.00.
 
Angajatii parohiei si voluntarii, in calitate de organizatori, vor asigura respectarea distantei sociale pe perioada distribuitrii pastilor, avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat.
 
Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei, in afara curtii sau a imobilului in care locuiesc, dar cu evitarea aglomeratiei, pastrand restrictia de maximum 3 persoane.
 
Fortele MAI vor asigura siguranta publica pe toata perioada Sfintelor Pasti.
 
Echipajele de Poliție care actioneaza in posturile fixe (pe drumuri nationale) sau la punctele de frontiera vor oferi sfanta lumina persoanelor aflate in trafic sau persoanelor care tranziteaza frontiera”.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version