Vicepremierul Paul Stănescu a fost prezent, joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Magistrații de acolo trebuiau să decidă dacă redeschid un dosar penal în care apare numele lui Stănescu, dar au amânat luarea unei decizii pentru data de 22 februarie.

Un lucru a atras însă atenția. Paul Stănescu a fost însoțit de noul său consilier, Mihai Călin Novăcescu, un munte de om plin de pachete de mușchi.

S-a spus că Stănescu a apelat la serviciile lui Novăcescu după ce liderul său spiritual, Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, a dat tonul ruperii relațiilor dintre guvernanți și Serviciul de Pază și Protecție.

“E minor cazul”

Totuși, Stănescu a precizat că “nu am nevoie de protecție. Sunt un om liber”.

La insistențele jurnaliștilor, Stănescu a răspuns cu greu, uimit la culme că trebuie să dea explicații despre un om pe care l-a angajat pe bani publici – și nicidecum puțini.

Stănescu a refuzat să spună ce-l recomandă pe domnul cu mușchi pentru a fi desemnat consilierul unui vicepremier și a oferit un răspuns zeflemitor:

“M-am sesizat şi eu că consilierul meu ar fi fost garda de corp a nu ştiu cui. Nu-l cunosc, nu am auzit de Nicu Gheară. Voi cerceta, voi analiza şi voi lua o decizie. E treaba mea în ce mă consiliază. Da, e plătit de stat. Consilierii sunt pe diferite probleme pe care le consider importante. E problema mea în ce mă consiliază”.

Întrebat dacă angajarea lui Novacescu are legătură cu faptul că el a renunţat la protecţia SPP, Stănescu a spus: 

“Nu are nicio legătură. Îl cunosc de peste 20 de ani. Nu am fost căsătorit cu el. (…) E minor cazul. Nu am nevoie de protecţia nimănui.”

Conform money.ro, Mihai Călin Novăcescu are un trecut extrem de tulburător. A fost angajat în 2004 în Serviciul de Pază și Protecție, a fost angajat la CS Fotbal Club Dinamo București, a avansat rapid de la gradul de ofițer la cel de maior, a luptat în Sudan și se spune că ar fi fost bodyguardul lui Nicu Gheară, deși acest lucru este negat atât de Stănescu, cât și de cei de la SPP.

Conform sursei amintite, Novăcescu a fost făcut maior “printr-o șmecherie. A fost transferat la MApN, făcut ofițer, și apoi retransferat la SPP”.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version