Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR și PLUS au fuzionat / ANM: Ploi în toată țara /

 

Breaking News:
 

VIDEO. Actorii protestează pe scările TNB, solidari cu magistrații. Victor Rebengiuc: „Nu este un spectacol”

Actori și colaboratori ai Teatrului Național din București s-au solidarizat cu magistrații și au protestat duminică seara pe scările din fața Teatrului Național București (TNB), înainte de a urca pe scenă, purtând banderole albe, pe care nu le vor da jos nici în spectacole, până la abrogarea scandaloasei OUG 7.

Victor Rebengiuc a declarat: „Nu este un spectacol. Nu e ușor să vii și să protestezi. Este un risc asumat. Dacă lucrurile merg normal într-o țară, n-ai de ce să protestezi. Dar când totul merge din ce în ce mai prost. (…) Ei fac tot ceea ce știu să facă, adică de frica închisorii schimbă justiția cum vor ei ca să poată și fura în voie, și să nu facă închisoare. Sper ca lucrurile să nu rămână așa. (…) Singura speranță ar fi ca toată lumea să înțeleagă și să spună ce crede”.

Foto: Adi Bulboacă
La rândul său, actrița Mariana Mihuț a spus că nu își dorește “un asemenea guvern rușinoș” și un asemenea premier și vrea oameni tineri și capabili la conducerea țării.
 
Foto: Adi Bulboacă
 
“Toate măsurile care au fost luate sunt samavolnice, a fost din rău în mai rău. Nu suntem tâmpiți, nici ușor de manipulat. Srijinim magistrații pentru că nu s-a întâmplat niciodată ca magistrații să protesteze pentru altceva decât bani sau drepturi ale lor, ci pentru o justiție independentă. Simt că ne îndreptăm către o dictatură și asta spun milioane de oameni. Trebuie să fim demni și să nu mai lăsăm niște inculți analfabeti sa ne conducă”, a fost mesajul actorului Mihai Călin.
 
Foto: Adi Bulboacă

Actorii care au protestat sunt: István Téglás, Mihai Calin, Ada Galeș, Natalia Calin, Claudiu Bleont, Diana Dumbravă, Ina Madalina, Florentina Ţilea, Crina Semciuc, Axel Moustache, Emilian Marnea, Liviu Pintileasa, Adriana Moca, Adrian Horobeț, Rodica Horobeț Mihai Calota Medeea Marinescu, Florin Calbajos, Marius Rizea, Irina Movila Alex Călin, Eduard Adam, Ana Covalciuc, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Dragos Stemate, Liviu Lucaci, Valentina Zaharia, Iuliana Moise – și, evident, organizatorul protestului, Marius Manole.

Foto: Adi Bulboacă

“Haideți să ne luăm țara înapoi, oameni buni. Și repede, cât mai putem!”, a făcut apel actorul Marius Manole către români.

181 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv