Colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general al IGSU, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu au fost ascunse imaginile filmate la intervenția de la incendiul din clubul Colectiv, însă ele nu au apărut public pentru că “pot avea impact emoțional major asupra populației”, iar la Parchet nu au fost date deoarece nu au fost cerute. 

“Nu am ascuns imaginile de la Colectiv. Nu au fost cerute punctual (de către procurori – n.r.), astfel de filmări sunt furnizate organelor abilitate doar la cerere”, a spus colonelul Radu. 

 

Întrebat dacă ar trebui să-și de demisia, colonelul Radu a răspuns că ”nu se impune și nu-și va da demisia”.

Reprezentanții Inspectoratului General prezenți la conferință nu au putut să dea un răspuns coerent atunci când au fost întrebați de ce nu au dat imaginile către procurori, care ceruseră identificarea tuturor camerelor de luat vederi și obținerea înregistrărilor audio-video de la fața locului.

”Eu cred că e bine să lăsăm instituțiile abilitate ale statului român să facă toate cercetările”, a spus Radu spunând că este vorba de termeni juridici și că ”nu avem pregătirea necesară.

Parchetul General a anunțat, joi, că nu a avut la dosarul Colectiv înregistrarea video publicată de Libertatea, astfel că a cerut-o acum de la IGSU.

Întrebat de ce imaginile nu au fost furnizate Corpului de control al premierului Dacian Cioloș, oficialul IGSU a susținut că ”imaginile nu au fost cerute punctual în acea solicitare” a inspectorilor guvernamentali.

Valentin Mircea, șeful Corpului de control al premierului Cioloș în 2016, a declarat, joi, că nu i-a fost pusă la dispoziție înregistrarea atunci când a făcut raportul dur la adresa lui Raed Arafat și l-a dat publicității, în martie 2016.

Documente. Intervenția la Colectiv a fost o ”improvizație a autorităților”, Raed Arafat nu a coordonat întreaga operațiune, ci parțial!

El a spus că patru-cinci oameni din IGSU au văzut aceste imagini, adăugând că ”nu difuzăm imagini pentru vizualizări”.

Colonelul Cristian Radu a spus și că nu l-a informat Raed Arafat despre film, confirmând declarația secretarului de stat, care a susținut că nu a știut despre el.

La aproape 4 ani de la incendiul de la clubul Colectiv, unde au murit în urma arsurilor 64 de tineri, ziarul Libertatea a prezentat, joi, o înregistrare video de la intervenția pompierilor, despre care spune că a fost ascunsă de ISU București – Ilfov.

Înregistrarea are 20 de minute și 40 de secunde. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional:

Pompierii filmează toate intervențiile la care participă, pentru a le putea analiza ulterior, în scopul eficientizării acțiunilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version