Jandarmerița salvată de de câțiva protestatari, după ce a fost abandonată de colegii săi jandarmi în mâinile agresorilor infiltrați la Mitingul Diasporei, va fi externată marți.

Doi jandarmi, bătuți / apărați de protestatari 10 August, Piata Victoriei

UPDATE: Femeia jandarm a ieșit pe ușa din spatele spitalului, pentru a nu da declarații jurnaliștilor care o așteptau la intrare.

În ciuda declarațiilor alarmante făcute de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, cum că diagnosticul pus de medici jandarmeriței este de fractură de coloană – “nu știți cât de greu ne-a fost greu să spunem familiei colegei noastre că fata lor ar putea să nu mai poată merge” -, adevărul a ieșit la iveală.

Chiar ministrul Sănătății, sorina Pintea, a făcut anunțul: “Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care şi o domnişoară de 23 de ani care este bine. Era pansată, avea o arsură. (…) Nu are factură de coloană, nu este la Terapie Intensivă, e pe secţia de Chirurgie. (…) Am văzut imaginile, ei sunt bine, mă aşteptam la cu totul altceva”, a declarat, în 11 august, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca.

Analizele efectuate luni arată că tânăra de 23 de ani nu are probleme deosebite. 

În schimb, pe rețelele de socializare a fost difuzată o imagine video cu jandarmerița care mergea pe picioarele ei după ce a fost agresată de mai mulți agitatori infiltrați la miting și salvată de câțiva protestatari.

“Fraților, unde dracu’ m-ați dus?”, îi întreabă ea plângând pe cei doi colegi care pur și simplu au “plantat-o” în mijlocul agitatorilor și apoi s-au făcut nevăzuți.

Fraților, unde dracu’ m-ați dus!

Pistolul jandarmeriței, încărcat cu muniție de război, a fost furat în acea altercație, iar hoțul a fost prins abia după 3 zile de Poliție, fără să fi găsită însă și arma. 

Jandarmii au intervenit în forță, în seara zilei de 10 august, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. În acea noapte, au fost rănite 532 de persoane, între care și mai mulți jandarmi.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version