Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 
Nelu Tătaru încearcă să oprească demisiile din spitale

VIDEO. Ministrul Sănătății, apel disperat către medici: „Frații mei, România are nevoie de voi!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a a făcut un apel disperat către medici, după ce unii dintre ei au clacat în fața epidemiei de coronavirus și au părăsit spitalele sub diverse subterfugii – la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, spre exemplu, au intrat în concediu medical 127 de cadre medicale, iar 40 au demisionat.

„Un mesaj pentru colegii mei de breaslă: Frații mei, România are nevoie de voi. Suntem toți într-o luptă contra-cronometru. E un moment dificil. Medicina românească, întotdeauna europeană, a rezistat mereu. Nu a clacat. Acest virus ne-a schimbat radical viața. Toți ne întrebăm cât va dura și când ne vom putea întoarce la normalitate. Nimeni nu are răspunsul”, declarat, vineri, ministrul Sănătății, de profesie medic.

VIDEO. Demisii gârlă în spitale! Iohannis încearcă să le stopeze: ”Autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem treaba fiecare așa cum se cuvine”

Nici momeala cu bonusuri de 500 de euro/lună lansată, joi, de președintele Klaus iohannis, nu a reușit să oprească demisiile în lanț:

Iohannis momește cadrele medicale cu bonusuri de 500 de euro/lună să vină la serviciu

Nelu Tătaru a precizat că numărul total al românilor din țară infectați cu coronavirus a ajuns la 3.183 și că sunt trei focare mari de infecție: Suceava, Arad și Deva.

„Avem 3.183 cazuri confirmate cu coronavirus. Conform unui studiu al INSP până în 24 martie, din 10 martie trendul a devenit ascendent. Vârsta medie a deceselor e de 66 de ani. 45,77% din totalul cazurilor au fost înregistrate ca urmare a unui contact apropiat. Avem 3 focare de infecție: Suceava, Arad și Deva. Voi merge în fiecare regiune pentru a remedia deficiențele”, a precizat Tătaru, într-o conferință de presă.

Ministrul a asigurat că în trei săptămâni vor ajunge în țară 200 de ventilatoare mecanice.

Iată și celelalte declarații:

„Fiecare viață pierdută este o durere pentru familie, pentru apropiați, dar și pentru noi. Transmit condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag. Sistemul medical trebuie să-și mobilizeze toata capacitatea, pentru că societatea se bazeză pe noi.

Am plecat de la un stoc zero. E o realitate pe care toți o știam și acum își arată neajunsurile. Ministerul Sănătății comunică cu DSP-urile, care comunică zilnic informațiile relevante. DSP-urile au făcut o muncă importantă. Sunt oameni puțini care lucrează 24 din 24, vom angaja încă o mie de persoane în aceste structuri

Alte 1.000 de persoane vor fi angajate în serviciile de ambulanță. 

La Suceava, lucrurile încep să se normalizeze. Mâine începe testarea pentru tot personalul medical, se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time PCR.

Investiții: fonduri de 350 milioane de lei alocate de guvern către Ministerul Sănătății, 208 milioane de lei au fost direcționați către secțiile de terapie intensivă.

Echipamente: Unifarm a făcut distribuții pentru 153.000 combinezoane, 1.353.310 mănuși și măști, viziere, dezinfectanți, halate sterile, biocide. Vor fi aduse în țară 200 de ventilatoare mecanice.

Testare: au fost alocate 23 milioane lei pentru testări PCR. Au ajuns în țară încă 10 aparate prin Crucea Roșie. Am crescut capacitatea de testare de la 1 centru la 35 de centre.

Tratamente: Avem medicația națională fără discontinuitate. Am primit hidroxiclorochină și alte medicamente. Am primit donație medicamente și tratamente.

Avem asigurat accesul pacienților infectați la tratamentul cu plasmă umană imună. Acum se lucrează la contractele de donație, medicamentele vor ajunge la Unifarm.

Am aprobat o HG în care atât serviciile medicale, cât și contractul cadru s-au prelungit pe durata perioadei de urgență. Rețetele sunt valabile 90 de zile. Avem disponibilitatea de a putea face prin telefon consultarea bolnavilor și eliberarea de rețete. Rezidenților de ultimul an li s-a prelungit perioada până în octombrie. În toate unitățile sanitare, posturile vacante pot fi ocupate de personal contractual.

Un mesaj pentru colegii mei de breaslă: Frații mei, România are nevoie de voi. Suntem toți într-o luptă contra-cronometru. E un moment dificil. Medicina românească, întotdeauna europeană, a rezistat mereu. Nu a clacat.

Acest virus ne-a schimbat radical viața. Toți ne întrebăm cât va dura și când ne vom putea întoarce la normalitate. Nimeni nu are răspunsul.

Fac apel la cetățeni să respecte măsurile impuse, sunt luate pentru a vă proteja viața și sănătatea. Fiți partenerii noștri în lupta cu pandemia”.

54 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv