Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a demisionat, marți seară, după imaginile scandaloase cu el la întâlnirea, noaptea, cu membri ai clanului Duduienilor și cu paza Poliției la priveghiul interlopului Emi Pian, ucis la o partidă de barbut.

În schimb, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, cel care l-a susținut public pe Vasilescu pentru întâlnirea și pactul cu interlopii, rămâne în funcție. 

De asemenea, ministrul de Interne, Marcel Vela, nu are de gând să demisioneze.

Demisia lui Vasilescu survine la câteva zile după ce a refuzat să facă acest gest și s-a disculpat în mod public, sprijinit în acest demers de secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, recunoaște că s-a întâlnit noaptea cu interlopii. Despescu îl susține

Anunțul lui Liviu Vasilescu privind demisia sa a venit la „și altele”, în finalul unei conferințe de presă în care atât el, cât și șeful lui, Despescu, s-au lăudat cu „cea mai mare captură de hașiș din istoria Poliției Române, în valoare de zeci de milioane de euro”.

Vasilescu și-a argumentat decizia prin faptul că „în ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliţiei Române şi MAI”.

„Această operaţiune se adaugă multitudinii de cazuri instrumentate în mod profesionist de structurile de aplicare a legii din România, în care activez de aproximativ 30 de ani şi este rezultatul unei echipe de profesionişti care a dovedit încă o dată că nu negociem siguranţa cetăţeanului. Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliţiei Române şi MAI, într-o perioadă în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor. (…) În permanenţă mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Şi totdeauna mi-au plăcut şi surprizele. În acelaşi cadru, vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile care îmi vor fi încredinţate”, a declarat Liviu Vasilescu.

Chestorul Eduard Mirițescu a fost numit interimar la conducerea Poliției Române.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version