Sorin Ovidiu Vîntu le-a declarat procurorilor DNA că Bogdan Olteanu, actualul viceguvernator al BNR, i-a cerut în anul 2008, pe vremea când era președintele Camerei Deputaților, 2 milioane de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu, un milion fiind în interes personal.

sorin-ovidiu-vantu

Potrivit referatului DNA prin care au cerut arestarea preventivă a lui Olteanu, solicitarea privind numirea lui Liviu Mihaiu ar fi fost făcută de Sorin Ovidiu Vîntu în iulie 2008, pe o ambarcațiune a sa din Delta Dunării.

Bogdan Olteanu a fost transportat în deltă cu un elicopter pus la dispoziție de omul de afaceri.

La întâlnire a asistat și un apropiat al lui Vîntu.

Olteanu este acuzat de trafic de influență – a pretins și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 1 milion de euro pentru a-l numit pe jurnalistul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, în anul 2008.

Procurorii arată în referat că Olteanu urma, în schimbul banilor, să își exercite influența asupra prim-ministrului călin Popescu Tăriceanu.

În referat se precizează că ulterior, cu două zile înainte de numirea oficială, Bogdan Olteanu a anunțat în premieră la un post de televiziune că Liviu Mihaiu va fi guvernator al Deltei Dunării.

Anunțul a fost interpretat de anchetatori ca fiind un mesaj către Vîntu că și-a îndeplinit promisiunea.

Din referat mai reiese că Sorin Ovidiu Vîntu a început demersurile pentru numirea lui Liviu Mihaiu la conducerea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării în vara anului 2008 din interes economic, având în vedere că o parte din proprietățile sale imobiliare se aflau în acea zonă.

În plus, omul de afaceri își exprimase intenția de a transforma Delta Dunării într-o destinație turistică exclusivistă, materializarea planurilor sale depinzând de cel care conducea rezervația și putea autoriza unele categorii de activități economice care puteau fi desfășurate în acel areal.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version