Condamnat la 6 ani şi două luni de închisoare în dosarul devalizării Petromservice şi aflat pe marginea prăpastiei şi în alte dosare, afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu a început să dea pe goarnă tot ce ştia despre un caz celebru.

tariceanu mirat
C.P. Tăriceanu

Astfel, afaceristul a ajuns, joi, la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a face câteva declaraţii incredibile, declaraţii care s-ar putea să-l îngroape pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE şi preşedintele Senatului.

Cercetat pentru cumpărare de influenţă, Vîntu a recunoscut în faţa procurorilor că i-a alimentat cu sume de bani importante, în jur de un milion de euro, pe Tăriceanu şi pe Bogdan Olteanu, actualul viceguvernator BNR, pentru a obţine numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării în 2008.

bogdan-olteanu-bnr
Bogdan Olteanu

Tăriceanu era premier în acea perioadă şi, pentru a împăca şi capra şi varza, l-a numit pe Paul Conovov, fostul guvernator al Deltei Dunării, în funcţia de consilier personal al premierului pe probleme de protecţia mediului.

Pornind de la declaraţiile lui Vîntu există posibilitatea ca procurorii să demareze cercetarea lui Tăriceanu şi Olteanu pentru luare de mită. Vă reamintim că preşedintele Senatului mai are şi alte probleme cu legea, fiind deja trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

liviu-mihaiu-conferintai
Liviu Mihaiu
author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version