În urma scandalului declanșat de jurnaliștii români, ZDF și Agenția Germană de Presă (DPA)  au schimbat termenul „anexare” cu „aderare” în știrea mincinoasă despre Transilvania, publicată chiar de 1 Decembrie.

Iată mai jos știrea publicată pe site-ul ZDF

“Aderarea Transilvaniei – România își sărbătorește a 100-a aniversare

Acum un secol, actuala țară membră a UE, România, s-a mărit cu o treime. Aniversarea a fost, ca în fiecare an, sărbătorită cu o mare paradă militară. 

România sărbătorește a 100-a aniversare a aderării fostei provincii maghiare Transilvania. Cu acest câștig teritorial, prin dezmembrarea Austro-Ungariei după Primul război mondial, România și-a lărgit teritoriul cu circa o treime.

În România, încă de pe atunci, românii constituiau majoritatea. Reprezentanții celor circa 800.000 de germani, care trăiau acolo, au votat și ei pentru aderarea la România. Cei mai mulți etnici germani au emigrat, între timp. 

Actualizare din 04.12: În fosta versiune a știrii a fost vorba despre “anexarea” Transilvaniei. Acest lucru l-am modificat”.

Sursă: dpa”

Amintim că Ministerului român de Externe a reacționat cu întârziere, spunând totuși că a luat notă cu consternare de articolul publicat de Agenția Germană de Presă (DPA)  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version