Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:
Episodul 3, Armaghedon CEC. SECUNDA a demarat o anchetă jurnalistică

Primarul Popa și afaceristul Dunca sunt implicați în conjurația creditului de 4 milioane de euro de la CEC!

Prim-ministrul Orban și ministrul de Finanțe Cîțu au fost informați despre Armaghedonul CEC!

Vinovați de situația din CEC sunt Mirela IOVU – vicepreședinte, Elena HUȚANU – director al Direcției Resurse Umane și Cristian NAE – directorul Direcției de Administrare a Rețelei Teritoriale CEC Bank. Cei trei sunt stăpâni peste destinele celor peste 6.000 de angajați și peste zecile de miliarde de lei din banii publici.

Ioan Popa (S) și Romeo Dunca (D) participă la înregistrarea emisiunii “Dupa 20 de ani” a postului de televiziune ProTv, în București, sâmbătă, 22 decembrie 2012. Emisiunea a fost difuzată, duminică, 23 decembrie 2012. RAZVAN LUPICA / MEDIAFAX FOTO
Popa, Dunca, Nae și Vartolomei

Prima surpriză! În conjurația contractului de împrumut dintre CEC Timișoara și Banat Real Estate, cu necesara aprobare a Centralei – în valoare de 4 milioane de euro -, este implicat actualul primar al Reșiței, din partea PNL, Ioan Popa!

Milionar în euro, Ioan Popa – secondat acum de afaceristul timișorean Romeo Dunca – vrea să revitalizeze o clădire din centrul Reșiței.

Reșița First sau cu îi zice acum pompos City Centre zace părăsită din 2009, de când Popa – cu 60% acțiuni – și familia Lazăr – cu 40% – au pus bazele ei.

Reșița First sau City Centre Reșița, tot o căzătură

Așadar, după 10 ani de ruină, Popa și Dunca au primit asigurări de la Nae și Vartolomei că rezolvă creditul pe bani publici în valoare de 4 milioane de euro.

Cei patru muschetari nu s-au gândit o clipă că se vor lovi de refuzul unor “mucoși” din CEC care țin mai mult la libertate decât la serviciu.

Pentru că, în CEC, cine aplică legea în detrimentul ordinelor primite de la șeful Nae este băgat în “Morișca Evaluării” – care are un singur final: demiterea sau demisia “mucosului”!

Rămâne de văzut dacă Dunca îi va da în gât, în public, pe Nae și Vartolomei, așa cum a făcut-o cu Mocioalcă, pe care l-a acuzat, cu subiect și predicat, de corupție și pretindere de mită!

Primarul Popa și prietenul său ministru de Interne, Vela
Credit de 4 milioane de euro

Dar să revenim la răspunsul CEC remis Redacției SECUNDA, după apariția Episodului 2 din Armaghedonul CEC, în care se vorbea despre un împrumut de 4 milioane de euro:

Download (PDF, 56KB)

Conform răspunsului, în CEC Bank NICIODATĂ nu s-a comis un act de hărțuire sexuală, NICIODATĂ nu s-a comis un act de corupție și NICIODATĂ nu a existat un grup organizat care să acapareze puterea, fie ea și parțială.

Iar cât privește împrumutul de 4 milioane de euro către o firmă din Reșița, el NU s-a acordat NICIODATĂ.

În răspuns, șefii CEC ne solicită dovezi. Astăzi, ne conformăm rugăminții lor și oferim primă dovadă care demonstrează că am fost mințiți de CEC în comunicatul remis luni, 20 ianuarie, la ora 14.41, Redacției SECUNDA:

Facsimilul este doar pentru “inițiații” din CEC – Document cu însemnări olografe din data de 14 ianuarie 2020!

Această însemnare olografă Extrem de Importantă este pe un document aflat și în posesia companiei Banat Real Estate, deținută în prezent de Ioan Popa, primarul Reșiței (35,19%) și afaceristul timișorean Romeo Dunca (31,34%), alături de alți mici acționari foarte nemulțumiți de stadiul afacerii.

Și se mai vede cum împrumutul a fost aprobat inițial cu acordul lui Vartolomei, pentru suma de 2 milioane de euro, o sumă neacceptată de Popa și Dunca. De ce? Pentru că Popa și Dunca primiseră asigurări, de la Nae și Vartolomei, pentru o sumă dublă.

ATENȚIE! Fotografiile, înregistrările de securitate CEC și convorbirile telefonice dintre angajații CEC Centrală, CEC Timișoara, L.M. din București, E.C. din Timișoara, Vartolomei, Nae, Popa și Dunca în perioada 10 – 23 ianuarie 2020 vor demonstra unui procuror DNA ce conjurație s-a format astfel încât CEC să dea un credit de 4 milioane de euro unei societăți care nu poate depune garanții și cum “mucoșii” din Orașul Martir Timișoara au salvat onoara CEC și nu au risipit banii publici!

Oare cine va face, primul, autodenunțul pentru a primi imunitate din partea procurorilor? Dunca? Popa? Vartolomei?  Nae?

Vartolomei și Nae
Zeii cad lunea!

Nae “Hărțuitorul” și-a luat concediu și a anunțat că va reveni luni, 3 februarie, la Timișoara, unde are de gând să pună lucrurile la punct în Sucursală, dar și să anunțe oficial că, pentru „bunele rezultate” obținute în ultimul an – profit pe minus -, Costi Vartolomei va fi eliberat din fruntea CEC Timișoara și va fi numit șef peste Regiunea Sud-Vest!!!

 • Nu e clar dacă directorul Nae revine din străinătate sau de la Baia Mare, unde are “ceva” de vizitat!
 • Nu este clar dacă Nae a fost în Austria pentru a se întâlni acolo cu Vartolomei, aflat și el în concediu, la schi.
 • Nu e clar dacă Nae “Hărțuitorul” s-a dus în străinătate să-și pună ordine în conturi.
 • Vom afla și vom elucida aceste mistere pe bani publici.

Până atunci, vă asigurăm că este foarte clar că, în CEC, directorul Cristian Nae a fost implicat în mai multe evenimente imorale și ilegale.

Iată câteva, pe scurt, din noianul ajuns în posesia SECUNDA și pe care am decis să le verificăm ”la sânge” înainte de a le publica în detaliu:

 • Cazul Agenția Ilfov (Otopeni) – o încurcătură delicată cu doamnele C.G. și C.T., care a dus la eliminarea lui C.G. din CEC și la alte abateri cu bani publici;
 • Cazul Agenția Grant – împrumuturi către rromi, fără șanse de recuperare, acordate de S.B. cu acordul lui Nae;
 • Cazul Agenția Timpuri Noi – credit MARE dat la ordinul lui C.N. și niciodată recuperat;
 • Cazul Agenția Th. Pallady – cu Nae pe post de artist, cu V.V.M. pe post de mecena și cu I.I. pe post de muză;
 • Cazul Agenția Vâlcea – amante, urzeli financiare, sesizări de vânzare de informații aduse cu probe lui S.B., influența domnei M.T.
 • Cazul Agenția Iași – Nae l-a pus pe Vartolomei la timona unui credit MARE acordat Fermei de porci Tagro Grup deținută de I.G.T, împrumut fără șanse de recuperare chiar dacă au intrat pe fir ANAF, DNA și Insolvența;
 • Cazul Evenimentul Costinești 2019 – Nae s-a plâns unor colegi (C.G., Ș.J., B.B.) că este serios încondeiat în câteva sesizări și că are șanse mari să fie decapitat și anchetat de procurorii DNA pentru corupție;
 • Cazul Evenimentul 12-13 decembrie 2019, Berăria H – pe bani publici, pe mese, cu Nae circar pe muzica lui Brenciu.
Cîțu și Orban încă mai au nevoie de „Nemuritorul” Isărescu
940 de milioane de lei, bani publici

Unde dai și unde crapă! Premierul și ministrul de Finanțe se gândesc ce să facă cu cele 940 de milioane de lei aduși de stat ca aport de capital la CEC, în 2019.

Orban și Cîțu nu cred că este o simplă coincidență faptul că suma plătită de MF este ușor mai mică decât valoarea de 949,7 milioane de lei care reprezintă mișcarea numerarului în cadrul activității de exploatare, așa cum afirmă Neacșu.

“Toată lumea știe” că CEC nu mai avea bani de împrumuturi, așa de bine fusese banca administrată de Neacșu, Iovu și Nae, sub bagheta lui Ghețea și mai apoi a lui Mavrodin.

Guvernatorul Isărescu și bancherii adevărați știu unde e șemecheria din scriptele CEC Bank, dar nu vor să o explice românilor, deși vorbim de bani publici!

Întrebare de baraj: Oare din cele 940 de milioane de lei, o părticică se va regăsi în bonusurile unor șefi ai CEC, plătiți regește lunar și nu cu salariu minim pe economie, așa cum au mai mult de jumătate dintre cei 6.000 de angajații CEC? (O casieră cu 25 de ani vechime are maxim 2.000 de lei.)

Să fie vorba de 3% din profitul obținut grație infuziei de capital, domnule ministru Cîțu?!

După apariția Armaghedonului, ca să potolească spiritele, directorul general Bogdan Neacșu a dat sfoară în CEC, printr-un mail intern, că a venit vremea schimbării în bine, adică toți angajații vor avea salariile mărite. Parcă ar fi Ceaușescu în balcon promițând 100 de lei mărire de salariu dacă lumea stă în bănci și rabdă dictatura!
Precizări pentru șefii CEC

Ca să fie cât se poate de clar, din capul locului, în deja explozivul caz Armaghedonul CEC:

 1. SECUNDA a demarat o anchetă jurnalistică în urma valului de simpatie arătat redacției de angajații CEC, dar și de zgomotul provocat de ura șefilor arătați cu degetul în cele două episoade ale Armaghedonului CEC.
 2. SECUNDA nu a atacat niciodată o instituție de stat, chiar dacă, din motive jurnalistice, a trebuit să o nominalizeze.
 3. SECUNDA a scos la lumină toate fărădelegile comise de unii șefii și angajații ai acestor instituții. Este și cazul CEC Bank.
 4. Renumele CEC Bank nu a fost întinat de SECUNDA, ci de acțiunile ilegale și iresponsabile al unor șefi care, deși sunt plătiți regește din bani publici, au decis să încalce atât morala, cât și legea bancară.
 5. După cum se știe, în presa românească un ARMAGHEDON este un document scris sub anonimat de unul sau mai mulți avertizori de integritate din interiorul unei instituții și remis presei. Astfel, românii află ce se întâmplă în spatele ușilor închise, mai ales în instituțiile bugetate din bani publici, iar procurorii au ”marfă” pentru dosare penale IN REM.
 6. Un ARMAGHEDON nu este o anchetă jurnalistică și, pe cale de consecință, nu se supune regulilor descrise de Codul Deontologic pe care SECUNDA îl respectă.
 7. De aceea, SECUNDA a publicat, în Secțiunea Bursa Zvonurilor, două episoade din Armaghedonul CEC.
 8. De ce am făcut-o? Pentru că în Armaghedonul CEC se face vorbire despre acte de hărțuire sexuală și despre existența unui grup organizat la cel mai înalt nivel, cu rădăcini de pe vremea fostului președinte Ghețea.
 9. SECUNDA a luat decizia să publice Armaghedonul CEC cu amendamentul că imediat ce va primi vreun punct de vedere de la persoanele ce se regăsesc în el să-l publice, ca UPDATE, la articol. Așa am făcut cu răspunsul trimis de purtătorul de cuvânt al CEC. A fost singurul mesaj oficial primit de SECUNDA pe adresa de E-mail.

VA URMA!

În episodul 4 vom demonstra că s-a acordat împrumutul de 4 milioane de euro către firma lui Popa!

Nici nu vă trece prin cap cum au decurs evenimentele din zilele de 15, 16, 17, 18, 19 și 20 ianuarie și ce întorsătură a provocat publicarea episodului 2 din Armaghedonul CEC.

Și ce urlete s-au auzit din Primăria Reșița atunci când Popa a aflat că, din cuza unui articol de presă, i s-a năruit creditul!

Și cum s-a întors Vartolomei din concediu, pentru o zi, ca să semneze documentele!

Și…

Până atunci, puteți citi…

Episodul 1. Armaghedon cu hărțuiri sexuale și corupție, la CEC!

și

Episodul 2 – Armaghedon CEC! Prin Vartolomei, și Timișoara e cu Nae „Hărțuitorul”

671 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv