De câțiva ani, o nouă modă a pus stăpânire pe mințile unor oameni bogați. Este de fapt un surogat, după modelul american: fiecare pătură socială sau tagmă profesională de înaltă clasă – medici, finanțiști, avocați – apelează la o mașină specială, scumpă. Autoturismul de lux satisface ego-ul acestor personaje și etalează plebei locul important pe care îl au primii în societate.

Gelu-Stefan-Diaconu
<strong> Gelu Diaconu președintele ANAF le a deschis bogaților din România un nou drum către biroul său<strong>

Iar o minte ageră din ANAF a prins șpilul metehnei autohtone: ești bogat, ai firma pe pierderi eterne, la fisc ești înregistrat cu venitrui modice dar ca să-ți arăți statutul în public te plimbi în mașini de lux!

Mașină scumpă… invidie mare

Procurarea unei mașini scumpe atrage privirile ofticoșilor și vecinilor denunțători, astfel că “băieții deștepți” s-au gândit cum să facă “să moară duşmanii”. La “valoarea” lor, trebuie să se plimbe într-un automobil de prima mână, dar nu un Buick care ar aspira privirile, ci o mașină de serie, prezentă pe drumurile patriei.

RANGE ROVER EVOQUE LUX
<strong>Fără voia ei mașina Range Rover a ajuns ochiul dracului<strong>

Aşadar, șmecherii bogați în fapt dar săraci în acte la Fisc au găsit răspuns la întrebarea lor de peste 100.000 de euro: Range Rover de lux. Trebuie să recunoaștem că ideea a fost magnifică: Ranger Rover este un autovehicul de teren mult stimat și prezent în România și, nota bene, deținut de tot românul. Este adevărat, nu tot românul are Range Rover de lux, dar drumurile patriei sunt pline de formele clasice ale celebrei mașini de teren. Concluzia: Range Rover este camflajul perfect al unei maşini de lux care să nu deranjeze STRADA și ANAF.

Range Rover – carte de vizită

Așadar,  “băieții deștepți” au găsit în Range Rover-ul de lux o carte de vizită care să le satisfacă orgoliul și să le prezinte statutul. Numai că Gelu Diaconu de la ANAF a pornit un fel de cruciadă împotriva bogaților care nu sunt înregistrați la “adevărata lor valoare” la Fisc. De ce “un fel” de cruciadă? Iată de ce!

Land Rover Discovery HSE LUX
<strong>Land Rover Discovery HSE LUX aspirator ANAF<strong>

Bursa Zvonurilor a intrat în posesia unui colț de notă internă ce trona pe masa șefului ANAF, Gelu Diaconu – un fel de “bilețel roz” în care au fost trecute peste 100 de numere de mașină Range Rover de lux. Diaconu a ordonat desfășurarea unei anchete “în surdină”, pentru a afla cine sunt posesorii respectivelor autoturisme, plus cum au fost achiziționate și care este fișa lor fiscală. După ce lista va fi completată cu nume, prenume și forță în societate, Diaconu va lua deciziile care “se impun”: cei fără proptea vor fi dați publicității și chemați la explicații, cei care fac parte din mulțimea puternicilor vor fi invitați la ora 17 la un amical ceai pentru…

Primele 27 de numere de înmatriculare

Bursa Zvonurilor vă prezintă numerele de înmatriculare scrise pe colțul notei interne de pe biroul lui Gelu Diaconu:

B 01 CDI

B 100 CDI

B 210 RRV

B 22O LIV

B 111 UWW

B 777 DSO

B 777 UCC

B 444 TMA

B 444 XYZ

B 700 SKA

B 04 PYC

B 90 WIW

B 80 XAA

B 500 GMG

B 200 RUU

B 32 FTW

B 25 DAN

B 46 WAY

B 552 WRW

B 101 ELT

B 313 ALC

B 20 WDN

B 900 STD

B 110 ECD

B 77 KWD

B 56 LFD

și un număr din provincie… CT 99 VAD…

Range Rover clasic
<strong>Range Rover clasic un model deținut de vânători pescari iubitori de munte oameni obișnuiți<strong>

P.S. Bursa Zvonurilor nu bagă mâna în foc pentru aceste numere de înmatriculare, dar bagă mâna în foc pentru colțul de notă pentru că știe că nu iese fum fără foc, chiar dacă ANAF nu are autorizație de la ISU, iar Gelu Diaconu nu a primit undă verde de la noul ministru al Finanțelor Anca Dragu!

În curând vom reveni cu un alt colț de notă…

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version