Și pentru că au nevoie de o diversiune (o scuză solvabilă), Bănicioiu, Teodorovici și Pintea “au băgat la înaintare” un motiv demn de toată lauda și greu de contracarat: “Salvarea copiilor din ghearele cancerului”!
Simultan, prin halta din Moscova, Teodorovici a plusat și în Afacerea Fondului Suveran de Dezvoltate și Investiții: a introdus Rusia în ecuația financiară prin banca IIB!
Miniștrii Teodorovici și Pintea se “îngroapă” la Antena 3!

O știre brută!

Din capul locului vă spunem că știrea din titlu este neverificată din trei surse – și de aceea, deocamdată, o publicăm la secțiunea Bursa Zvonurilor.

Dar tot din capul locului vă mai spune că SECUNDA o să demareze o anchetă pe această temă, dintr-un imens RESPECT față de bolnavii de cancer, care sunt folosiți fără pic de umanism de escrocii politici!

Căci ce poate fi mai mizerabil pentru un om, fie el și politic, decât să folosească boala unui copil pentru a justifica înavuțirea sa?!? A nu se confunda o plată reală a unui medicament cu LĂCOMIA derbedeilor care ne conduc țara!

Și tot din capul locului, vă mai spunem că celelalte informații de mai jos sunt 100% adevărate!
Teodorovici și Pintea, la emisiunea din 11 decembrie 2018 de la Antena 3!

O vizită ciudată!

Așadar, pe nepusă masă, fără să fie anunțată deplasarea – doar biletele de avion au costat 15.000 de euro –, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au făcut o vizită de 10 ore la Havana – capitala statului comunist CUBA.

“Era 1 decembrie 2018 – ne spune Pintea – când, după Parada de la București, am plecat împreună cu ministrul Teodorovici în Cuba pe ruta București – Moscova – Havana”.

Ca fapt divers, vizita echipei Teodorovici – Pintea la Havana a fost ținută secret și înainte de desfășurare, și câteva zile după. Vizita a fost devoalată de “jurnaliștii” de la SRI-Hellvig via Realitatea TV.

Motivul vizitei în Cuba expus de cuplul miniștrilor Teodorovici & Pintea:

  • cel de Finanțe – să negocieze plata datoriei istorice a Cubei către România;
  • cel de Sănătate – să deschidă o coperare pe temea vindecării cancerului – diverse forme – sau cel puțin a amânării deznodământului.

“Am discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Cubei și cu ministrul lor de Finanțe reconversia a doua miliarde de ruble vechi din datoria Cubei către România”, așa a justificat Teodorovici deplasarea la Havana pe 11 decembrie 2018 la Antena 3, în jurul orei 18:30.

Aflată în studioul Antenei 3 lângă Teodorovici, ministrul Pintea a spus:

“Sunt mai multe medicamente care sunt în cercetare (…) Este vorba de medicamente oncologice pentru cancerul pancreatic și glinom. (…) Avem două vaccinuri contra cancerului pulmonar, care sunt devoltate de către Centrul de Imunologie Moleculară din Havana (…)

Aceste vaccinuri nu atacă tumorile, ci distrug o proteină produsă de aceste tumori, deci practic se oprește metastazarea. Acum va trece prin teste clinice și în Statele Unite (…)

Există un produs pentru tumori ale pielii, înregistrat în Cuba din 2016, injectabil, care a fost folosit cu foarte mult succes acolo (…)

Există un medicament care ar putea evita amputările de labe ale piciorului pentru pacienții cu complicația diabetului. E în uz din 2007, folosit cu foarte mare succes.”

N.B. Ar fi fost corect ca cei doi miniștri să atace toate problemele legate de cancer, dar atât Teodorovici cât și Pintea NU au suflat o vorbă despre faptul că, printr-o decizie a guvernării PSD + ALDE, s-a anulat Lista Medicamentelor Esențiale. EFECTUL imediat? O criză acută de medicamente în România – o DEZVOLTARE agresivă pe bani mulți a PIEȚEI NEGRE de medicamente speciale!

OK! Să presupunem că este așa cum ne spun cei doi miniștri din Cabinetul Dăncilă. În acest caz, de ce nu avem răspunsuri la următoarele întrebări:

  • De ce NU a fost anunțată deplasarea?
  • De ce NU au fost prezentate opiniei publice, prin comunicate de presă, rezumate ale discuțiilor – pentru fiecare ministru în parte?
  • De ce nu ne-au fost prezentate fotografii de la aceste întâlniri atât de importante pentru țară?
Teodorovici și gustul amar!

O bancă din negura comunismului!

Practic, în doar 10 ore petrecute la Havana în „interes de serviciu”, doi miniștri din Cabinetul Dăncilă – Teodorovici și Pintea – au pus bazele rezolvării a doua probleme serioase, De fapt, TREI.

Care este a treia problemă? Una legată de Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții din România, așa cum v-am anunțat din subtitlu. Iată explicația, pe scurt:

România deține circa 7% din acțiunile Băncii Internaționale de Investiții – IIB -, iar Teodorovici este Guvernator din partea țării noastre. Până zilele trecute, IIB a avut sediul la Moscova și este o bancă deținută de:

  • Rusia – 46,03%,
  • România – 6,89%,
  • Bulgaria – 12,95%,
  • Ungaria – 12,27%,
  • Cehia – 11,47%,
  • Slovacia – 6,59%,
  • Mongolia – 1,04%,
  • Vietnam – 1,13% și…
  • Cuba – 1,64%!

Între timp, s-a luat decizia ca sediul IIB să se mute la Budapesta în condiții legale extrem de nefirești! Guvernul Orban acordă privilegii și imunități care le depășesc pe cele ale unui ambasador. Iată-le:

  • Toți angajații, dar și colaboratorii IIB vor avea imunitate diplomatică;
  • Noul sediu va beneficia de imunitate în cazul oricăror proceduri de expropriere;
  • Activele băncii nu se vor afla sub incidența restricțiilor, reglementărilor sau altor forme de control din partea autorităților;
  • IBB va fi scutită de la plata taxelor și comisioanelor legate de exportul-importul de diverse servicii;
  • IIB nu va putea fi investigată, controlată sau monitorizată în niciun fel de instituțiile din Ungaria!
IIB – o bancă inventată de ruși în anii ’70!

O invitație la… canabis!

După ce a discutat „strategie bancară” pe 14 noiembrie cu președintele IIB, Teodorovici a reafirmat în Cuba, la întâlnirea guvernatorilor băncii, că IIB va fi principalul partener și finanțator al Fondului Suveran din România!

Trădare din partea lui Teodorovici, sau o ușă larg deschisă Rusiei în Fondul Suveran? – întreabă public senatorul Cîțu de la PNL.

Oricum, la scurt timp după întâlnirea de la Moscova, a fost aprobată de Guvernul Dăncilă și celebra OUG 114 pe LĂCOMIE!

Așadar, din 11 decembrie 2018 și până în prezent s-a așternut tăcerea peste ciudata vizită de 10 ore la Havana, cu escală la Moscova, a duetului Teodorovici & Pintea.

Când, ce să vezi, deși NU era domeniul lui, miercuri 20 martie 2019, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, ne-a anunțat, pe nepusă masă, că vrea LEGALIZAREA CANABISULUI pentru… uz medical!

Evident, ne mai spune Teodorovici, canabisul este folosit ca substanță în unele medicamente speciale inventate și produse în… Cuba!

Toate informațiile și afirmațiile de mai sus intră la categoria date reale sau asumate. Acum urmeză ZVONUL de sute de milioane de euro!
11 decembrie 2018, Antena 3, ora 18:20. Este momentul în care Teodorovici MINTE când explică modul cum a ajuns el în delegația ministrului Pintea pentru Havana. Au urmat și alte gogonate ușor de dovedit de specialiștii SRI sau SIE – dacă vor!

O afacere de sute de milioane de euro!

La sugestia fostului ministru al Sănătății, Bănicioiu – considerat de mulți ca fiind alături de Arafat foarte vinovat de moartea răniților din Catastrofa COLECTIV -care au reușit să supraviețuiască nenerocirii din club, dar nu și a infecțiilor nosocomiale din spitalele românești –, împreună cu Teodorovici și Pintea vor să aducă în România diverse vaccinuri și medicamente pe bază de canabis, produse în… Cuba.

Iar “licența” pentru importul acestor medicamente produse în Cuba și neomologate în Uniunea Europeană – și nici temeinic verificate, nici măcar în România – o va primi o FIRMĂ INIȚIATĂ de pe lângă cei trei “mari salvatori” de copii bolnavi de cancer: Bănicioiu, Teodorovici și Pintea!

Afacerea va atinge și banul public – cum altfel! Pentru că aceste vaccinuri și medicamente vor fi decontate de Casa de Sănătate la sume nu mai mici de 150 de euro per injecție.

Mai mult, dat fiind faptul că România e în UE, cei trei “salvatori” – Bănicioiu, Teodorovici și Pintea – vor putea comercializa vaccinurile și medicamentele și în celelalte 27 de state membre UE.

Căci ce părinte NU face ORICE pentru a-și salva copilul bolnav de cancer?!? ORICE însemnând folosirea chiar a medicamentelor ciudate și care nu au primit o confirmare oficială că sunt ceea ce pretind a fi – adică pot să OPREASCĂ o metastază!

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version