Ridicarea (pentru a treia oară) a imunităţii deputatului Elena Udrea este – ca de obicei – preambulul unor cazuri de priponire a unor „peşti” mai mari de către DNA. La „încălzire” a intrat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi al doilea om în stat.

Tariceanu-Parlament

ALDE Moliceanu, implicat în escrocheria EADS pe vremea când era premier, nu mai poate spera în scutul parlamentarilor. Liviu Dragnea, noul şef al PSD, îi arată pisica şi lui, şi premierului Ponta.

Dacă scapă de puşcărie la verdictul final în dosarul Referendumului, Dragnea se va transforma în cea mai mare proptea pentru Justiţie. Ponta a ratat şansa de a curăţa partidul – culmea! cu baronii locali protejaţi chiar de Dragnea, în calitate de finanţator prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

Acum le-a ajuns cuţitul la os iar debarasarea de baroni reprezintă singura şansă a PSD pentru reformare. Iar cum baronii conduc în teritoriu şi şantajează partidul la centru cu voturile, sunt mai mult decât incomozi. Dragnea recunoaşte, de altfel, că numai DNA a reuşit până acum să scuture partidul de corupţi. A ajuns să simtă pe pielea lui ce înseamnă baronismul.

Fără excepţii

Invitat aseară la Realitatea TV, Dragnea a promis că parlamentarii PSD nu vor mai face excepţie în cazul solicitărilor DNA de ridicare a imunității. Clamând intransigenţa, el a spus că dacă se va afla în această situație iar Parlamentul nu va vota favorabil, va demisiona din funcția de deputat.

„Ori ne hotărâm – și se pare că am început să ne hotărâm – să fim consecvenți cu ceea ce spunem și să facem lucrurile pe care le spunem și să credem în ceea ce facem, ori o să revenim la stilul vechi de a face politică în care astăzi spui ceva, mâine spui altceva. (…) Nu mai putem face compromisuri”, a spus Dragnea, întrebat cum va vota PSD dacă DNA cere din nou ridicarea imunității lui Ponta.

Dragnea

Tăriceanu, la mâna lui Dragnea

Mai mult, Dragnea susține că imunitatea parlamentară nu trebuie să mai existe în România.

“Nu avem de gând să facem excepție pentru nimeni. De ce am nevoie de imunitate? Suntem câteva sute de oameni care avem imunitate față de restul milioanelor de români care nu au niciun fel de imunitate sau protecție în fața justiției. (…) Dacă Doamne ferește se va cere vreodată ridicarea imunității pentru mine, o să o cer eu colegilor. Dacă nu vor să o facă îmi dau demisia din Parlament. Eu cred foarte mult că imunitatea parlamentară nu trebuie să mai existe în România. Nici măcar a președintelui”, a insistat Dragnea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version