Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Cîțu nu se lasă cu revenirea în „V” a economiei: ”Am promis şi am livrat”

În plină campanie electorală pentru alegerile locale, ministrul PNL al Finanţelor, Florin Cîţu, se laudă cu revenirea în „V” a economiei, deși cifrele nu confirmă acest lucru.

Chiar Ministerul Finantelor Publice (MFP) a arătat recent că execuția bugetului general consolidat a înregistrat un deficit de 49,68 mld lei (4,7% din PIB), în primele șapte luni ale acestui an.

Optimismul lui Cîțu, infirmat de „explozia” deficitului bugetar: 50 de miliarde de lei, în 7 luni

Astfel, în ciuda previziunilor lui Cîțu de revenire în „V” a economiei, încasările la buget sunt în scădere, pe linie. În schimb, cheltuielile sunt „fără număr”.

Însă ministrul Cîțu clamează victoria:

„Am promis şi am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în ‘V’. Astăzi, nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS şi Eurostat, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi. În perioada de criză am reuşit această performanţă pentru că am injectat lichiditate în economie de la Ministerul de Finanţe (după 7 luni 27,01 miliarde lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 ) şi am crescut masiv investiţiile (record după 8 luni – 24,7 miliarde lei).
Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil şi transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudenţă şi responsabilitate finanţele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani”, a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, Florin Cîţu.

18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv