Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților a dat votul final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / EXTERNE: Austria impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 

Cîțu: „Un scenariu este creșterea cu 10% a pensiilor”. Orban: „Când vom decide vom anunța”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a adeclarat, joi, că pensiile ar putea fi majorate de la 1 septembrie cu doar 10%, nu cu 40% cum prevede legea și cum a anunțat chiar el, până de curând, că există banii în bugetul de stat pe 2020.

Între timp, ministrul Cîțu încearcă să invoce criza generată de coronavirus – deși el susține că economia va avea o revenire „în V”, în trimestrul III, după ce s-a prăbușit cu 15% în treimestrul II.

Așadar, ministrul a spus-o: pensiile ar putea crește cu doar 10% din septembrie. „Este un scenariu pe care l-am luat în calcul, am calculat impactul și riscurile aferente, alături de un alt scenariu îl voi prezenta guvernului și vom lua o decizie”, a declarat Cîțiu, joi, la Realitatea Plus.

Premierul Ludovic Orban a evitat să dea un răspuns tranșant: „Când vom decide ceva vom anunța public. Pensiile vor crește”.

Întrebat dacă legea pensiilor va fi modificată prin ordonanță de urgență, Orban a întrebat retoric: “Credeți că un proiect de lege inițiat de Guvernul României are vreo șansă să treacă de Parlament?”.

PSD a amenințat, joi, că va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Orban va modicia prin OUG noua Lege a pensiilor.

Conducerea PSD a decis: Moțiune de cenzură dacă Guvernul Orban nu crește pensiile cu 40%
762 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv