Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Senatul discută acordarea pensiilor de urmași pentru copiii cadrelor medicale care mor de coronavirus / POLITICĂ: Proiect de acordare a tichetelor de masă în perioada șomajului tehnic / CORONAVIRUS: 360 de cazuri noi, 4.417 în total / Numărul deceselor: 197 / 

Breaking News:
 

Depozitele de gaze sunt aproape pline, după 2 luni de iarnă blândă

Depozitele de gaze din România sunt aproape pline, după 2 luni de iarnă blândă, informează, joi, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Astfel, stocul de gaze naturale înmagazinate în depozite este de aproximativ 2,36 miliarde metri cubi, cu 1,36 miliarde metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Spre deosebire de alți ani, de data aceasta, de teama unei ierni grele, operatorii au depozitat mai mult decât a cerut Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), respectiv 2,9 mld mc. 

Totodată, producția internă în România este de aproximativ 28 mil.mc/zi

În ceea ce privește importurile, ministrul Economiei Virgil Popescu spune că pe relația cu Ungaria se aduc aproximativ aproximativ 5 – 5,5 mil mc/zi, atât cât este necesar. Pe relația cu Bulgaria la interconectarea de la Ruse nu se importă gaze, ci se exportă aproximativ 0,1 mil mc/zi, iar la interconectarea Negru Vodă-Kardam se importă cât este necesar, adică aproximativ 0,1 mil mc/zi.

În ceea ce privește relația cu Ucraina, în acest moment la punctul de interneconectare Isaccea – Orlovka se importă cam 5,5 mil mc/zi.

“Din informările primite de la Transgaz, pot să anunț că SNTGN Transgaz pune la dispoziție pe toate punctele de interconectare o capacitate fermă de 44,2 mil mc/zi, care este mai mult decât suficientă pentru necesarul maxim de import în cazul unor temperaturi foarte scăzute: 20 mil. mc/zi. În acest moment, importurile de gaze în România se ridică la aproximativ 10,8 mil mc/zi. Monitorizez zilnic situația și nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește asigurarea cu gaze pentru această perioadă”, a declarat Virgil Popescu.

0 Shares