Publicarea de către ANAF a listei marilor datornici la stat a avut efect: numărul acestora s-a redus la jumătate în preajma publicării, a anunțat joi, la Timișoara, Dragoș Doroș, președintele Agenției.

Dragos-Doros-KPMG

“Noi am publicat la începutul lunii mai, am început cu marii contribuabili, apoi cu cei mijlocii, apoi persoanele juridice mici şi apoi persoanele fizice. Efectul s-a văzut, pentru că noi, în decursul unei luni, am diminuat mult acea listă, pe de-o parte pentru că am avut un efort de colectare și pe cei pe care i-am avut pe listă i-am anunțat, s-au clarificat multe dintre situații, iar pe de altă parte, au fost contribuabili care au avut ei inițiativa, nedorindu-și să fie pe acea listă numită de presă ‘lista datornicilor’, și s-a diminuat. Am avut, inițial, 185.000 de poziții, dar când ne-am apropiat de publicarea ei, s-a înjumătățit. Efectul este bun. Lista se actualizează și se clarifică”, a precizat Dragoș Doroș, într-o conferință de presă.

ANAF a publicat în luna mai “lista rușinii”, cu 187.230 de contribuabili persoane fizice care aveau restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane de lei şi 232 de milioane de lei.

Cap de listă a fost primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, cu datorii de peste 232 de milioane de lei.

Pe lista datornicilor se află inclusiv Regele Mihai, care are de dat statului peste 4,1 milioane de lei, dar şi Marian Vanghelie, Eugen Orlando Teodorovici – fostul ministru de Finanţe -, deputatul Elena Udrea, Avocatul Poporului – Victor Ciorbea, patronul Stelei, Gigi Becali, managerul Stelei, Mihai Stoica, afaceriștii Silviu Prigoană și Cristian Ţânţăreanu etc..

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version