Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București decide dacă va fi redeschis dosarul „10 August” / POLITICĂ: Orban anunță prelungirea, „cel mai probabil”, a stării de alertă / Va fi a 4-a lună de atfel de restricții, după cele 2 luni de stare de urgență /  ANM: Cod Galben de ploi torențiale, până luni seară /

 

Breaking News:
 

Egiptul a cumpărat grâu românesc de 12,4 milioane dolari

La licitaţia de acum două zile, Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România, pentru care a plătit 12,4 milioane de dolari. Diferenţa până la 240.000 de tone de grâu a fost achiziţionată din Franţa şi Polonia, relatează Bloomberg. 

agricultura, grau, luna 1-Jean-Mihai PALSU
Autor: Jean-Mihai Pâlşu

Grâul românesc a fost cumpărat de la traderul Ameropa, la un preţ de 206,86 dolari tona, care include transportul, dar nu şi taxele asiguratorii.

Livrările vor avea loc în perioada 1-10 decembrie.

Doi traderi au declarat că grâul rusesc a dominat licitaţiile Egiptului, de la debutul sezonului, în iulie, dar oferta rusească nu a fost cea mai atractivă la licitaţia din 29 octombrie, incluzând şi transportul.

Surpriză

Egiptul, cel mai mare importator de grâu din lume, a cumpărat 120.000 de tone de grâu din Franţa, potrivit datelor Autorităţii Generale pentru Aprovizionare (GASC) din această ţară.

“Este o surpriză. Credeam că vor aştepta o ofertă mai ieftină din Rusia, la licitaţia viitoare”, a comentat Swithun Still, director la Solaris Commodities, referindu-se la achiziţiile de grâu din Franţa ale Egiptului.

Egiptul a cumpărat câte două transporturi de 60.000 de tone de grâu francez, de la traderii Groupe Soufflet şi Bunge, la preţuri de 211,76 dolari tona şi 209,86 dolari tona.

Alte 60.000 de tone de grâu au provenit din Polonia, de la traderul Archer-Daniels-Midland, la preţul de 209,17 dolari tona.

Egiptul a cumpărat 1,4 milioane tone de grâu din Rusia la licitaţiile din sezonul 2015-2016 şi câte aproximativ 350.000 de tone de grâu din Ucraina şi România, potrivit datelor Bloomberg.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv