La 5 luni de la pierderea în justiție a casei dobândite printr-un titlu fals de moștenitor, președintele Klaus Iohannis anunță că va returna banii obținuți din închirierea acesteia – dar numai pe lunile scurse de la sentința judecătorească.

iohannis-si-carmen-550x366

“Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărții Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov. În contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiției și, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curții de Apel Brașov”, precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

Aceasta înseamnă că soții Iohannis vor da înapoi 20.000 de euro, reprezentând chiria de 5.000 de euro obținuți în ultimele 4 luni, și nu peste 320.000 de euro, cât au încasat de când au închiriat imobilul unei bănci.

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu a radiat, la solicitarea ANAF, dreptul de proprietate al soților Carmen și Klaus Iohannis asupra imobilului în cauză.

Iohannis a încercat toate tertipurile pentru a păstra casa iar după aflarea sentinței definitive, șeful statului a făcut recurs în anulare, apoi a cerut strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Brașov. Motivul: judecătorii din Brașov nu ar îndeplini condiția de independență și imparțialitate în urma presiunii exercitate de mass-media asupra lor în cei 10 ani cât a durat procesul.

Dosarul a fost strămutat la Curtrea de Apel Argeș.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version