Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

Ministrul PNL al Energiei critică ANRE condusă de PSD sub 3 prim-miniștri liberali

Scandalul facturilor uriașe la curent și gaze a ajuns la faza atacurilor între instituțiile statului.

Ministrul PNL Energiei, Virgil Popescu, a acuzat joi Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), condusă de fostul deputat PSD Dumitru Chiriță, care a fost menținut în funcție de ultimii 3 prim-miniștrii liberali – Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă.

Virgil Popescu se comportă ca și când ar fi ministru de o lună, nu de doi ani, în trei guverne – Orban, Cîțu și Ciucă.. El susține că „statul” ar fi trebuit să intervină pentru ca facturile românilor să nu crească la niveluri astronomice.

Aceasta, după ce chiar el, Virgil Popescu, în calitate de ministru, și Guvernul Orban au liberalizat prețurile la energie. 

Iată ce a declarat, joi, la România TV:

„Problema este ca statul să intervină; or, până ieri nu a intervenit decât ANPC, dar nu are multe pârghii. ANRE poate să facă mai multe lucruri. Poate verifica împreună cu Consiliul Concurenței dacă nu e un cartel. (..)

Pot să înțeleg – nu ți-ai updatat sistemul informatic, nu dai drumul la facturi decât când îl ai gata, ca sa nu creezei această problemă care este acum în piață. Dar când tu faci cu bună știință acest lucru, încercând să păcălești cetățeanul există posibilitatea ca acest lucru să îmbrace infracțiunea de înșelăciune.

Nu am fi ajuns aici dacă autoritățile care trebuiau să facă acest lucru stopau din fașă aceste lucruri.

Dacă în decembrie (n.a ANRE) chema furnizorii și-i întreba pe fiecare în parte: „Băi, venim în control la voi. Ați făcut aplicațiile informatice? Nu cumva să dați drumul la facturi, că venim peste voi!”.

Am văzut o declarație a unui oficial, că nu puteau în decembrie că erau sărbătorile. Pe bune?! Despre asta este vorba? Efectiv despre asta este vorba. Am văzut o declarație tot a ANRE-ului în care spuneau – furnizorii săracii nu știu cum să factureze, ori întâi cu plafonarea, ori cu compensarea. Păi tu, ca autoritate, îți pui problema asta? Când în lege spune clar că toți românii beneficiază de plafonare, cei care au un consum într-o anumita plajă au în plus compensare. Și asta vine de la autoritatea de control. Păi ce semnal dă în piață? Asta dă un semnal în piață în care spune că: ‘băi, vedeți că poate puteți scăpa!”.

Întrebat dacă va fi cineva demis, Virgil Popescu a răspuns:

„La un moment dat va fi un timp al deconturilor. Eu mi-aș dori ca lucrurile să se întâmple foarte repede. Să le punem lucrurile în Coalitie, ajungem la o formulă de comun acord, ieșim cu ea în Guvern și autoritățile de control să meargă și să măture și să scoată pe toți de pe piață care fac lucrul acesta”..

38 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv