Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 
Bâlbâiala guvernanților în vremea coronavirusului

Orban și Cîțu explică de ce au retras pentru rediscutare OUG privind amânarea ratelor la bănci

Premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au explicat, luni, în debutul ședinței de Guvern, de ce au retras de la publicarea în Monitorul Oficial, pentru rediscutare, Ordonanța de urgență (OUG) privind amânarea cu 9 luni a ratelor la bănci, după ce actul normativ fusese adoptat joia trecută.

Ministrul Cîțu a precizat că, în noua formă ce va fi adoptată luni, nu va mai apărea prevederea privind capitalizarea dobânzii la credite imobiliare.

Totodată, va fi extinsă la 45 de zile perioada depunerii cererilor.

„Sunt câteva clarificări care au fost omise – este vorba despre așa-isa dobândă la dobândă, am extins și termenul de 45 de zile pentru depunerea cererilor. În primul rând, perioada în care clienții pot cere băncilor amânarea plății ratelor e mai lungă, de 45 de zile de la intrarea în vigoare a OUG. În al doilea rând, nu se mai capitalizează dobânda pentru creditele ipotecare. În al treilea rând, li se dă posibilitatea solicitanților care au restanțe să aducă creditele la zi când solicită amânarea plăților”, a precizat Cîțu.

Orban a repetat: ”Nu se mai capitalizează dobânda la creditele ipotecare; 2 – se prelungește termenul; 3 – li se dă posibilit celor care soluicită,celor care au restanțela credite, să și le aducă la zi”.

Retragerea ordonanței pentru a fi rediscutată survine după ce Guvernul a avut o nouă bâlbâială: a modificat, la doar o săptămână de la adoptare, OUG nr. 30/18.03.2020 privind șomajul tehnic, fiind bombardat de critici atât din partea angajatorilor, cât și a angajaților.  

Guvernul a completat OUG 30 privind șomajul tehnic și a simplificat procedurile, după zeci de mii de mesaje

Cât despre ordonanța privind amânarea ratelor, ministrul Cîțu anunțase vineri că ”Guvernul va veni urgent cu clarificări, în normele de aplicare:

Cîțu: OUG privind amânarea ratelor este unică în Europa. Vom reveni rapid cu normele de aplicare
35 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv