Neculae Bădălău, arestat preventiv pentru fapte de corupție, a fost înlocuit la Curtea de Conturi cu soția rectorului SNSPA, Camelia Pricopie, marți, prin votul plenului reunit al Parlamentului.

Camelia Pricopie, susținută de PSD, a primit 232 voturi „pentru”. Au fost și 3 voturi contra, iar parlamentarii USR și ai partidelor Forța Dreptei și REPER nu au participat la vot.

În 5 decembrie 2022, Plenul Parlamentului a decis revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, după ce acesta a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

UPDATE! Parlamentul l-a revocat pe Bădălău (arestat preventiv) de la vicepreședinția Curții de Conturi

Pe Bădălău l-a denunțat Dan Păsat, fost deputat și primar PNL, care a fost condamnat, în 2013, la 3 ani de închisoare pentru şantaj.

Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de influenţă

Cine este Camelia Pricopie

Camelia Pricopie lucrează din 2012 la BNR, iar anterior a fost angajată ca expert la UEFIS-CDI (Unitatea executivă de finanțare a învățământului superior) în perioada 2009-2012.

Timp de opt ani, în perioada 1997 – 2005, Camelia Pricopie a fost chimistă la o unitate militară a SRI (UM 0232), potrivit CV-ului său.

Soțul Cameliei Pricopie este Remus Pricopie, rector al SNSPA la al treilea mandat, care a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, în perioada 2012-2014.

În 2015, Remus Pricopie a devenit președinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale, instituție fondată de Gabriel Oprea

În 2020, Remus Pricopie a fost propus premier de PSD și Pro România, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură.

Remus Pricopie a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în decembrie 2019, la o lună după ce SNSPA a organizat singura dezbatere – simulacru – la care candidatul Iohannis pentru al doilea mandat a acceptat să apară, în 2019.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version