Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților a dat votul final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / EXTERNE: Austria impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 
Firea a convocat pentru joi Consiliul General al Municipiului București

Rectificarea bugetului Capitalei: Firea taie 436 milioane de lei de la investiții

Primarul general Gabriela Firea a convocat, pentru joi, Consiliul General al Municipiului București (CGMB, căruia îi cere să aprobe rectificarea bugetului Capitalei în sensul diminuării cu ăeste 244,2 milioane de lei a veniturilor pe care le prevăzuse în urmă cu două luni – la mijlocul lui februarie, când a fost adoptat bugetul.

Totodată, Firea propune tăierea a peste 436 milioane de lei a investițiilor, potrivit proiectului de rectificare care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General.

Se va diminua cu 235 de milioane de lei suma de 527 de milioane destinată iniţial pentru capitolul infrastructură străzi – se reduc 96 de milioane de lei de la Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti; 45 de milioane de lei de la Pasaj Doamna Ghica; 48 de milioane de lei de la reabilitarea sistemului rutier şi liniilor de tramvai pe Şos. Pantelimon; 25 de milioane de lei de la Penetraţia Prelungirea Ghencea Domneşti şi Supralărgire Bd. Ghencea şi Str. Braşov şi terminal tramvai 41.

Alte diminuări de venituri sunt la: Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (38 milioane lei), Creart (29,3 milioane lei), Administraţia Străzilor (22,3 milioane lei); ALPAB (10,2 milioane lei), ARCUB (14,3 milioane lei), Proedus (10,2 milioane lei), Teatrul Odeon (3 milioane lei).

Se vor tăia și de la capitolul Cultură, recreere şi religie 100 de milioane de lei din totalul de peste 660 de milioane lei, astfel: se diminuează sume destinate instituţiilor publice de spectacole şi concerte; centrelor pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale; sportului; întreţinerii de grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement.

De la capitolul Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică se vor tăia 184 de milioane de lei din totalul de 566 de milioane de lei.

În schimb, se vor aloca 280 de milioane de lei în plus pentru subvenţionarea transportului în comun şi 80 de milioane de lei pentru subvenţii la energia termică – respectiv acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif.

Vor primi bani în plus și: Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (9,4 milioane lei, dintre care 3,9 milioane – hrană pentru oameni), Grădina Zoologică (4,1 milioane lei).

13 companii municipale au fost comasate în 5

În 10 aprilie, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al capitalei a aprobat propunerea primarului Gabriela Firea de

comasarea a 13 companii municipale în doar 5, astfel că din cele 24 de companii vor rămâne doar 16.
 
Motivul: activitatea celor 13 companii este complementară, iar prin fuzionare se vor reduce costurile de funcționare și eficientizarea activităților.
 
Între timp, întreaga șefime și angajații au primit salarii și sporuri grase din banii bucureștenilor.
Firea dă înapoi: 13 companii municipale au fost comasate în 5 companii
15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv