Reprezentanții Institului Național de Statistică anunță, marți, că românii au mâncat mai multă carne anul trecut decât în 2015.
Astfel, românii au mâncat, în medie, peste 54,2 kilograme de carne și de produse din carne anul trecut, cu doar 0,02% mai mult decât în 2015, ceea ce înseamnă că românii sunt încă departe de media Uniunii Europene, care este de aproape două ori mai mare.
Defalcat trebuie precizat că românii singuri mănâncă mai multă carne. Cifrele arată că gospodăriile alcătuite dintr-o singură persoană au consum de circa 78,5 kilograme de carne și de produse din carne.
Pâinea rămâne alimentul de bază al românilor, deși consumul de pâine și de produse de franzelărie a scăzut cu aproape 2% față de 2015. Anul trecut, românii au consumat, în medie, 98,9 kilograme de pâine, față de 100,6 kilograme de pâine în 2015.