Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Transportatorii amenință cu blocarea drumurilor, revoltați de modificările „toxice” propuse de Câciu la Codul fiscal / JUSTIȚIE: CCR a preschimbat din 21 septembrie pentru 13 iulie data dezbaterii contestației USR pe Legea protecției avertizorilor de integritate / ANM: Codul Portocaliu și Galben de furtuni, restrâns la sudul țării /

Breaking News:
La două săptămâni după ce declarase fără echivoc „vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile”, Cîțu s-a sucit, înaintea Congresului PNL

UPDATE! Cîțu vrea să plafoneze prețul gazelor, după ce PSD a inițiat un proiect de lege în acest sens

UPDATE: Ministrul Energiei: Factura la gaze va fi redusă cu 25% iar la curent, compensație

Premierul Florin Cîțu vrea să plafoneze prețul gazelor, după ce declarase exact contrariul, în urmă cu două săptămâni.

De ce s-a sucit acum Cîțu? Pentru că PSD a inițiat un proiect de lege în acest sens. (Vezi document la finalul articolului)

„În sedința de astăzi am avut discuții despre plafonarea prețurilor la gaze. Dl ministru cu Consiliul Concurenței vor discuta cu Comisia Europeană. Căutăm cea mai buna soluție pentru această perioadă în care prețurile au crescut”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, la finalul ședinței de guvern.
 
El a adăugat că soluția nu trebuie să distorsioneze prea mult piața.
 
În urmă cu două săptămâni însă, premierul susținea, la o întâlnire cu ministrul Energiei, ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei: „Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile”.
 

Proiectul de lege inițiat de PSD prevede plafonarea prețului gazelor la media ultimelor 6 luni, martie-septembrie, iar statul să suporte 50% din scumpiri pentru consumatorul final.

Totodată mecanismul prevede plafonarea pentru 6 luni a prețului, la o medie pe ultimele 6 luni de la momentul intrării în vigoare a legii.

plafonare gaze document-2021-09-15-25040290-0-proiect-lege-plafonare-gaze

45 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv