UPDATE: Memorandumul privind numirea președintelui ANAF, Mirela Călugăreanu, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la CEC Bank a fost ADOPTAT – vezi lista completă a proiectelor, AICI.
Episodul 27, Armaghedonul CEC!

Guvernul discută, în ședința de joi, un memorandum prin care președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, va fi noul președinte al Consiliului de Administrație de la CEC Bank. (Vezi document la finalul articolului)

Practic, Călugăreanu ar urma să-l înlocuiască pe Valentin Mavrodin la șefia AGA CEC și, astfel, Mirela Călugăreanu să devină simultan președinte atît peste ANAF, cât și peste CEC!

Schimbarea este dorită de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Dar această mișcare TREBUIE aprobată de Mugur Isărescu. Or, se știe că matusalemicul guvernator al BNR refuză de mai mult timp să-l sprijine pe ministrului Cîțu.

În schimb, Isărescu protejează Grupul format din Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei, care a acaparat, din 2018, conducerea CEC.

Mirela Călugăreanu

De precizat că Valentin Mavrodin a câștigat recent un proces cu Ministerul Finanțelor pe tema reorganizării propuse de Florin Cîțu.

Astfel, el a reușit să blocheze, prin suspendarea reorganizării Direcţiei generale de trezorerie şi contabilitate publică, postul de director general până la pronunţarea instanţei de fond.

Valentin Mavrodin

Totodată, Ciprian Badea, membru în Consiliul de Administrație al băncii, a câștigat un proces pe tema reorganizării MFP.

De menționat că Ciprian Badea este inculpat într-un mega-dosar de escrocherii cu TVA – Dosarul „Murfatlar” – în valoare de peste 130 de milioane de euro. Iar în ianuarie 2020, procurorii DNA care instrumentează megadosarul  „Murfatlar” au primit o expertiză financiar-contabilă.

Din 2018 și până în prezent, dosarul a rămas în așteptare la DNA, din cauză că nu exista o expertiză financiar-contabilă. Mai jos, câteva date despre acest dosar:

Click pe titlul: Şefi din ANAF şi MF, sub control judiciar în dosarul de evaziune fiscală al producătorilor de băuturi alcoolice

De asemenea, Ciprian Badea este cel care a conceput contractul de mandat prin care un mandatar numit de ministrul de Finanțe NU mai poate fi scos din AGA a CEC timp de 4 ani, chiar dacă mandatarul este arestat sau iese la pensie!!!

Iar suma ilegală pe care a încasat-o inculpatul Ciprian Badea, în anul 2019, ca mandatar MF la CEC, este de exact de 224.784 lei.

La începutul anului, Florin Cîțu a avut o tentativă de schimbare a unor persoane din Consiliul de Administrație al CEC Bank, dar numirile făcute de acesta au fost respinse de către guvernatorul BNR, Mugur Isărescu!

Unul dintre cei care ar fi urmat să piardă calitatea de membru era chiar Ciprian Badea. Dar cum au fost respinse acele numiri, și-a păstrat funcția.

Iată Memorandumul lui Cîțu:

Download (PDF, Unknown)

În acest context citiți și…

Episodul 26, Armaghedonul CEC continuă dezvăluirile Ilenei Brăilă! DOCUMENT INTERN! CEC este Unitatea Militară a Grupului NPIMNHO!
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version