Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Manuale abia la contractare: Elevii de clasa I și a II-a învață pe printuri Matematica şi Explorarea Mediului

Manualele de Matematică şi Explorarea Mediului pentru clasa I şi a II-a nu au ajuns încă la elevi, deși școala a început de mai bine de o săptămână, astfel că aceștia învață după niște foi printate.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Florian Lixandru, anunță marți că abia se semnează contractele cu editurile, dar promite că manualele vor fi distribuite până la finalul lunii.

Nici manualul de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a şi cel de Matematică pentru clasa a VI-a nu au fost livrate la începutul anului școlar. 

„Deci, practic, ieri a fost termenul de livrare a acestor manuale în depozitele Inspectoratelor şcolare, urmând ca în această săptămână şi aceste două manuale să ajungă în posesia elevilor. Mai sunt încă două titluri, respectiv Matematică şi Explorarea Mediului pentru clasa I şi clasa a II-a, acolo unde s-au înregistrat contestaţii din partea unor edituri participante la licitaţie. S-au întârziat procedurile contractante. Pentru aceste două manuale ieri s-a încheiat perioada de lansare a comenzilor de către unităţile de învăţământ. Astăzi se vor centraliza comenzile şi se vor întocmi contractele cu editurile, urmând ca aceste manuale să ajungă în posesia elevilor până la finalul lunii septembrie”, a precizat secretarul de stat, pentru Agerpres.

El a precizat că Ministerul Educaţiei a transmis în teritoriu o recomandare pentru a se pune la dispoziţia elevilor printuri după cele două manuale.

Pentru manualele de liceu, a completat secretarul de stat, s-a mers pe proceduri de retipărire.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv