Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan vrea să îl demită pe șeful Direcției Juridice a PMB / Numai că Adrian Iordache a acupat funcția prin concurs /BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Adio, tomografe care zac sigilate! Vlad Voiculescu: Nu mai facem investiții fără cap

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu mai permite achiziționarea de tomografe sau de alte aparatură medicală care zace sigilată în spitale pentru că nu ezistă personal specializat care să le folosească.

voiculescu

Licitațiile vor fi centralizate la ministerul sănătății iar achizițiile se vor face simultan cu specializarea personalului.

Nu numai spitale din orașe mai mici din țară au făcut investiții la prețuri supraevaluate pentru aparatură care nu este folosită.

De notorietate este cazul unității de elită pentru arși, inaugurată de 3 ori de miniștrii Sănătății din Guvernul Ponta dar care nu avea asistente și infirmiere specializate, astfel că răniții din Colectiv nu au beneficiat de îngrijire acolo.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat miercuri, după rectificarea bugetului de stat – din care domeniul Sănătății a primit o suplimentare de fonduri de 570 de milioane de lei, că  “la nivelul investițiilor, viziunea noastră este să nu mai facem investiții fără cap”.

“Nu se vor face anul acesta investiţii în echipamente care să rămână sigilate sau să meargă într-un depozit al spitalelor. Acolo unde investim bani în echipamente ne vom asigura că există atât clădirea care să primească aceste echipamente, cât şi oamenii plătiţi aşa cum trebuie care să le opereze şi pregătiţi aşa cum trebuie ca să le opereze”, a precizat ministrul.

El a mai spus că “la rectificarea bugetară avem 15 milioane de lei care vor fi acordați în plus pentru investiții în reabilitarea de clădiri la servicii județene de ambulanță și UPU”.

55 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv