Scandalul modificării Legii Educației prin proiectul care ar urma să blocheze concursul de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct în școli este departe de a se încheia.

ECATERINA-ANDRONESCU jocurile olimpice

Pe raportul Comisiei de pentru învățământ din Senat apare semnătura secretarului acestui for, Dumitru Oprea (PNL), care nu a fost prezent la ședință.

Inițiatoarea proiectului, Ecaterina Andronescu (PSD) – care este și președintele comisiei -, susține că a semnat raportul, însă la acel moment nu exista și semnătura secretarului, iar ea nu a cerut niciunui membru PSD din comisie să semneze în dreptul secretarului.

“Eu pot să spun ceea ce știu: s-a terminat ședința comisiei, s-a întocmit raportul, am semnat pentru calitatea mea de președinte de comisie și rămăsese să se ia semnătura pentru poziția de secretar. (…) Când am semnat, nu exista semnătura secretarului. Raportul putea să ajungă în plen și fără semnătura secretarului și plenul este suveran, putea să îl întoarcă înapoi la comisie, să ceară o revizuire. (…) Domnul profesor Oprea nu a fost la acea ședință, vă confirm acest lucru. Nu a venit”, a precizat Ecaterina Andronescu.

“Nu am cerut (staff-ului comisiei sau celorlalți membri — n.r.) să semneze (în locul secretarului — n.r.). Niciodată nu am făcut acest lucru și i-am spus azi d-lui Oprea că niciodată, în patru ani de zile, nu am cerut nimănui dintre membrii PSD din comisie să semneze în dreptul secretarului comisiei, pentru că am înțeles că, în felul acesta, președintele fiind dintr-un grup politic trebuie să asigurăm echilibrul acceptării amendamentelor comisiei. Timp de patru ani, toate amendamentele au fost amendamentele comisiei, deși foarte multe dintre ele au fost amendamente pe care eu le-am propus comisiei, adică am lucrat fără partipriuri politice. Cine poate să facă vreo acuzație de interes politic n-are niciun fel de suport sau argument și spun asta răspicat și în deplină cunoștință de cauză”, a adăugat senatoarea.

Declarația sa vine la puțin timp după ce copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că liberalii vor face plângere penală “pentru a se descoperi cum de este posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură”.

Despre aceasta, Andronescu – cercetată penal de DNA pentru luare de mită și spălare de bani în două dosare privind licențele Microsoft – susține că nu are motiv de îngrijorare.

“Trăim în vremurile acestea în care oricine poate să spună orice, dar absolut orice și să arunce zoaie peste oricine. (…) De ce să mă îngrijoreze (plângerea penală împotriva sa — n.r.). Eu știu ce am făcut, nu am niciun motiv să fiu îngrijorată”.

Întrebată dacă va face o anchetă la nivelul comisiei pentru a se afla cui îi aparține semnătura atribuită secretarului, Andronescu s-a eschivat, susținând  toți membrii comisiei au obligația de a fi prezenți la ședințe.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version