Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul aprobă OUG privind compensarea cu 50 de bani/litru a preţului carburanţilor scumpiți la 9 lei /

Breaking News:

Arafat: „Achiziția testelor de salivă pentru elevi este blocată, iar China intră în Noul An”

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, miercuri, că a sistat semnarea contractelor pentru testele de salivă în școli, deoarece licitația a fost contestată.

În plus, „China intra în Noul An, vor avea o vacanta care de regulă înseamnă 3-4 săptămâni, cele mai multe teste vin de acolo, deci e posibil să avem și problema cu lanțul de aprovizionare și transport”.

Raed Arafat a declarat, în brifingul de la finalul ședinței de Guvern:

Din păcate, am fost anunțati la data de 5 decembrie de către ONAC că achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor – n.r.) de către una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe. Legea ne permite clar să semnăm după decizia primei instanțe, dar IGSU nu va putea semna din păcate săptămâna asta contractele subsecvente până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate.

Totul depinde acum de decizia CNSC, care poate fi una care să permită continuarea achiziției – și contractul poate fi semnat imediat – sau poate fi o decizie care să solicite ONAC reevaluarea ofertelor.

Mai sunt și alte loturi de teste de salivă în negociere la ONAC, dar acestea sunt separate și cu livrare peste 2-3 săptămâni, spre deosebire de lotul contestat care era cu livrare rapidă”.

23 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv