Ministrul de Interne, Lucian Bode, a pierdut marți, în primă instanță, procesul cu Universitatea „Babeș Bolyai”, pe care a dat-o în judecată contestându-i dreptul de a-i reverifica lucrarea sa de doctorat, în urma acuzațiilor de plagiat.

Însă PNL-istul nu se lasă, astfel că a solicitat instanței de judecată să desființeze decizia Comisiei de Etică.

„Am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, în vederea desființării ei în integralitate, precum și a aspectelor subsecvente statuate în această decizi”, a scris pe Facebook ministrul Bode.

Aceasta, deși instanța i-a respins „ca nefondată” cererea inițială, cu drept de recurs, în termen de 5 zile, tot la Tribunalul Sălaj.

Plagiatorul Bode ține „cu dinții” de scaun și adoptă blocajul în instanță patentat de premierul Ciucă

Bode a dat în judecată Comisia de Etică a UBB ca să blocheze verdictul, așa cum aprocedat și „doctorul” Ciucă

Amintim că, pe 5 ianuarie, Bode a dat în judecată Comisia de Etică a UBB, contestând dreptul acesteia de a-i reverifica teza de doctorat, astfel încât să-i blocheze verdictul de plagiat masiv:

La fel a procedat și „doctorul” Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat.

Concret, premierul a blocat, cu ajutorul judecătorilor și a CSM, dar și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu acuzat de plagiat (și care în 3 octombrie 2022 a demisionat), orice demers de verifficare a tezei sale de doctorat asupra căreia există suspiciuni.

Iohannis l-a pensionat pe judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat în cazul lui Ciucă
Inspecția Judiciară a clasat sesizarea depusă de 14 ONG-uri la judecarea dosarelor intentate de premierul Ciucă privind plagiatul

Iohannis s-a sucit, după ce critica plagiatul lui Ponta, în 2014

Iohannis „uită” de Ciucă și Bode: „Avem nevoie de tolerață zero în privința plagiatului”

Iată ce spunea Iohannis în 2014, în contextul plagiatului lui Victor Ponta: „Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat. Oriunde în lume cineva care este prins, cineva dintre politicieni, este prins că a copiat și numai trei rânduri și a plagiat este obligat prin clasa politică să se retragă din politică”.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version