Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Iohannis l-a pensionat pe judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat în cazul lui Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de pensionare a judecătorului Marius Iosif, care a anulat toate sesizările de plagiat depuse, în cazul premierului Nicolae Ciucă, la Consiliul de Analiză a Titlurilor Universitare (CNATDCU).

Decretul semnat de Iohannis a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Marius Iosif a fost judecător, din anul 2002, la Tribunalul Brașov, dar a fost luat de către ministrul Justiției din Guvernul Tăriceanu, în 2007, Tudor Chiuariu (PNL) – condamnat ulterior la închisoare cu suspendare, pentru corupție –  și numit într-o funcție în minister.

„A venit în minister odată cu Tudor Chiuariu. Era apropiat de Iulia Scântei, actual judecător CCR și de Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor. Au modificat atunci regulamentul pentru concursul de notari publici și cel al executorilor judecătorești. Apoi a fost numit președinte al Comisiei de Inventariere a arhivei SIPA. Totul a fost aranjat. Nu mai avea nimic de pierdut știind că pleacă la pensie. Rog să vă aduceți aminte de clasarea dosarului „10 august” dată de procurorul Doru Stoica, sau de soluția pronunțată în cazul avocatului Robert Roșu, căruia i s-a admis o cale extraordinară de atac. După ce au dat soluțiile, Stoica și Pistol s-au pensionat fără probleme”, a declarat un cunoscut al lui Iosif, pentru Europa Liberă.ro.

Ulterior, Iosif a fost numit director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Pe 1 iunie 2019, președintele Klaus Iohannis l-a numit judecător la Tribunalul București.

Între timp, Marius Iosif a fost delegat judecător la Curtea de Apel București.

Marius Iosif – sursă foto Facebook

G4Media a dezvăluit cum a fost direcționat dosarul lui Ciucă pe masa lui Iosif: pentru a fi trucat procesul de repartizare aleatorie, a fost folosită metoda „coperta”, cunoscută de mai multă vreme în sistemul judiciar.

Imediat după ce a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul premierului Nicolae Ciucă, judecătorul Marius Iosif  a depus la CSM cererea de pensionare anticipată, care i-a fost aprobată imediat.

Plagiatul lui Ciucă, mătrășit de un judecător care a cerut apoi pensionarea. Drulă cere investigarea cazului

Grație ministrului Educației susținut de președintele Iohannis, premierul Ciucă va încasa în continuare sporul de doctorat, alături de pensia specială din Armată – cumulată cu leafa de șef al Guvernului.

Cîmpeanu, 10 argumente pentru desființarea CNATDCU – sau cum îl salvează de plagiat, prin lege, pe premierul Ciucă
428 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv