Premierul PNL Nicolae Ciucă și-a exprimat miercuri „cea mai mare temere”: „Tinerii care studiază în străinătate nu vor reveni acasă”.

Ciucă a făcut această declarație la Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni, prganizat la sediul Guvernului.

Premierul general în rezervă cu pensie specială, susținut de președintele Iohannis, nu este îngrijorat că munca se taxează excesiv în România, de Guvernul pe care îl conduc și toacă banii românilor pe clientela de partid a PNL, PSD și UDMR

În plus, Ciucă însuși este acuzat de plagiat – motiv pentru care a blocat, cu ajutorul judecătorilor și CSM, dar și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu – care la rândul său a stârnit suspiciuni de plagiat în lucrarea de doctorat la Agronomie – orice demers de verifficare a tezei sale de doctorat asupra căreia există suspiciuni.

Iohannis l-a pensionat pe judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat în cazul lui Ciucă
Inspecția Judiciară a clasat sesizarea depusă de 14 ONG-uri la judecarea dosarelor intentate de premierul Ciucă privind plagiatul

Dar iată ce a mai declarat Ciucă:

„Pe de-o parte, ne bucurăm foarte mult şi suntem mândri de reuşita dumneavoastră. Pe de altă parte, avem acea temere legată de revenirea dumneavoastră acasă, pentru că, oricât de mult ne-am strădui să dezvoltăm proiecte, să punem în practică programe, toate acestea au o coerenţă şi un final doar prin oameni. Oameni care atunci când avem nevoie de ei, din păcate, câteodată trebuie să-i căutăm, nu i-aş zice ca acul, că încă avem oameni în ţară, dar trebuie să-i căutăm destul de bine, pentru a putea să ne atingem nivelul de ambiţie şi să facem în aşa fel încât să reuşim să dezvoltăm şi noi, să atingem standarde aşa cum dumneavoastră le întâlniţi astăzi în universităţile unde vă desfăşuraţi activitatea. Toate aceste chestiuni sunt legate de un parcurs, aşa cum spuneam, asumat, prin care ne dorim să dezvoltăm România. România se dezvoltă pentru oameni şi prin oameni”.

Prim-ministrul a amintit că Ministerului Antreprenoriatului a deschis recent o platformă de proiecte pentru românii din străinătate, prin care aceştia sunt susţinuţi financiar astfel încât să poată să deschidă o afacere în România.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version