Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Cîmpeanu îl întreabă pe Cseke dacă testele COVID din salivă pot fi făcute acasă de elevi

Ministerul Educaţiei, condus de Sorin Cîmpeanu, ar vrea ca testele COVID rapide antigen din salivă să fie efectuate acasă de elevi, considerând că s-ar fluidiza „foarte mult” procesul de screening, având în vedere faptul că fiecare părinte este responsabil pentru sănătatea propriului copil.

În acest sens, Cîmpeanu a cerut Ministerului Sănătăţii, condus interimar de Cseke Attila,  clarificări referitoare la Instrucţiunea privind procedura de lucru privind realizarea testelor rapide antigen din salivă pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la elevi.


Potrivit unui comunicat transmis luni, Ministerul Educaţiei doreşte să clarifice dacă aceste teste pot fi administrate la domiciliu sub supravegherea părinţilor/aparţinătorilor legal

Totodată, Ministerul Educaţiei vrea să afle dacă testele impun acordul părinţilor/aparţinătorilor legali. În cazul în cazul în care este nevoie de acest acord, ministerul adresează rugămintea de a se completa cadrul legal pentru aplicarea instrucţiunii emise prin elaborarea unui formular şi menţionarea bazei legale pentru aplicarea acestuia.

Ministerul solicită precizări şi pentru cazul în care se aplică sau nu  instrucţiunea pentru preşcolari, dacă în document nu sunt menţionaţi aceştia, având în vedere faptul că testarea a fost prevăzută în toate unităţile de învăţământ preuniversitar (şcoli şi grădiniţe) pentru preşcolari, elevi şi toate categoriile de personal din şcoli şi grădiniţe.

„De asemenea, având în vedere precizarea publică a INSP cu privire la lipsa unei opinii oficiale referitoare la criteriul ratei de vaccinare de 60% în rândul personalului fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar din România, Ministerul Educaţiei a transmis INSP rugămintea de a exprima oficial opinia cu privire la acest criteriu asumat în Ordinul nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică”, se arată în comunicat.

Ministerul Educaţiei a solicitat autorităţilor responsabile cu achiziţia şi distribuirea testelor pe bază de salivă în şcoli şi grădiniţe date şi informaţii cu privire la termenele de livrare pentru testele ce urmează a fi administrate preşcolarilor, elevilor şi tuturor categoriilor de personal.

“De îndată ce vom primi aceste clarificări, le vom comunica public”, transmite ministerul.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv