Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților dă vot final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / 

Breaking News:
 

Patru români au murit în ultimele zile din cauza virusului West Nile. Lucrurile au scăpat de sub control

Pe lângă epidemia de pestă porcină, România are mari probleme și din cauza virusului West Nile.

Cel puțin așa reiese din anunțul făcut vineri de reprezentanții Ministerului Sănătății prin intermediul Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Nu mai puțin de patru români au murit în ultimele zile din cauza virusului West Nile, ridicând la 17 numărul persoanelor care și-au pierdut viața în acest an din cauza teribilului virus care se transmite prin înțepătura de țânțar.

Mai mult, cifrele ne arată că lucrurile au scăpat clar de sub control. Pentru că săptămâna aceasta avem deja 166 de îmbolnăviri, cu 49 mai multe decât numărul de îmbolnăviri înregistrat pe întreaga săptămână trecută.

Specialiștii fac un nou apel către autoritățile locale pentru a continua măsurile de dezinsecție care să prevină răspândirea infecției.

De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că oamenii nu trebuie să se panicheze pentru că virusul nu se transmite de la om la om ci doar prin înțepătură de țânțar.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat că primul simptom important al bolii este creșterea temperaturii și că virusul îi afectează în special pe bătrânii care au sistemul imunitar scăzut sau persoanele care au și alte afecțiuni medicale.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv