Ministrul Sorina Pintea achiziționează în regim de urgență mentenanță pentru serviciul informatic al cardului de sănătate și, în paralel, sesizează Direcția Națională Anticorupție (DNA). 

Amintim că sistemul este nefuncțional de 22 de zile, iar Pintea primise, vineri, asigurări că va intra în normalitate cel târziu luni. Iată însăă că nu s-a întâmplat așa.
 
“În ultimii ani, CNAS, uzând de procedee birocratice exagerate, a blocat ceea ce înseamnă funcționarea normală a sistemului. Sunt niște proceduri care puteau fi finalizate cu toate contestațiile din lume. Sunt lucruri care au îngreunat și au afectat foarte mult funcționarea acestui sistem”, a declarat Pintea. 

“Din punctul nostru de vedere există fapte de natură penală. Acest raport, finalizat, va merge la DNA. Sunt convinsă că instituțiile statului își vor face datoria. Am avut o discuție interesantă astăzi, am înțeles foarte multe lucruri. Faptul că dorim să ne acoperim de documente nu ne scuză, birocratizăm excesiv uneori”, a adăugat ea. 

 
Ministrul Sănătății a mai spus că, după achiziționarea de servicii de mentenanță, vor trebui făcute și achiziții pentru capacitatea de stocare a sistemului, în condițiile în care “în acest moment ea este ocupată în proporție de 98%”.
 
Sorina Pintea și-a cerut scuze public față de pacienții afectați, “în numele celor de la CNAS, cu toate că CNAS nu se află în subordinea Ministerului Sănătății”.
 
Ea a precizat că funcționarea offline a sistemului în această perioadă nu reprezintă o soluție. 
 
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) se află în subordinea prim-ministrului Viorica Dăncilă, nu a ministrului Sănătății.
 
Însă Dăncilă i-a cerut public Sorinei Pintea să se ocupe de această problemă și să-i demită pe purtătorul de cuvânt și pe președintele interimar al CNAS – numit în urmă cu doar o lună și jumătate.
 
Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt, a demisonat duminică, însă șeful CNAS a declarat că nu are motive să facă acest lucru.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version