Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București decide dacă va fi redeschis dosarul „10 August” / POLITICĂ: Orban anunță prelungirea, „cel mai probabil”, a stării de alertă / Va fi a 4-a lună de atfel de restricții, după cele 2 luni de stare de urgență /  ANM: Cod Galben de ploi torențiale, până luni seară /

 

Breaking News:
 

Raed Arafat vrea interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat public că solicită interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice.

Solicitarea are la bază un studiu care arată că, în ultimii ani, a crescut cu 900% utilizarea țigărilor electronice în unitățile de învățământ.

Arafat consideră că țigările electronice au un efect “cel puțin la fel de nociv precum țigările clasice, pentru că tot se consumă nicotină și alte substanțe și dă dependență” și este îngrijorat de faptul că “tinerii și, mai ales, copiii care încă nu s-au apucat de fumat cad pradă acestui flagel ispitați de ideea că țigarea electronică este un gadget deosebit”.

Mai mult, Raed Arafat este nemulțumit de faptul că “firmele creează o iluzie că aceste echipamente sunt mai puțin nocive și, într-adevăr cineva care era speriat că nu vrea să fumeze țigara clasică pentru că este periculoasă, când aude, crede că această variantă este mai puțin periculoasă. Pentru un începător, să fumeze aceste țigări, normal că efectul nociv asupra corpului este unul de necontestat pentru că aici consumă nicotină, consumă alte substanțe și dependența va fi creată. Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la început, iar comercianții de tutun pretind că acest mod ar fi mai «sănătos» decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi așa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge și copiii, și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei. Asistăm neputincioși la revenirea la o ofensivă similară cu cea din anii ’90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca țintă tinerii și copiii care reprezintă viitoarea clientelă a comercianților de tutun”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv