Ministrul Educației, Ligia Deca, a sărit să aplaude amendamentul depus marți de PSD, în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților – chiar înainte de încheierea dezbaterilor -, prin care premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode, sunt salvați de acuzațiile de plagiat în tezele lor de doctorat.

„Nu constituie abateri de la normele de etică diferenţele de concepţie teoretică, experimentală sau practică, erorile materiale de citare, diferenţele de interpretare a datelor, precum şi diferenţele de opinie”, prevede amendamentul adoptat la pachetul Legilor Educației de deputații PSD, PNL, UDMR şi AUR.

Ciucă și Bode scapă de plagiat: Bomboana pe colivă, pusă de PSD la Legile Educaţiei, printr-un amendament susținut de Deca

Promovată în funcție de președintele Klaus Iohannis, după ce a lucrat în calitate de consilier prezidențial la proiectul „România educată” cu care acesta a defilat în campania electorală pentru al doilea mandat, Ligia Deca a declarat, cu nonșalanță:

„Așa sunt, erori materiale de citare. Nu putem să spunem că atunci când cineva a citat o lucrare și a spus pagina 11 în loc de pagina 12 intenționează să fure. Este vorba despre o eroare materială de citare și am mare încredere în organismele care judecă sesizările de plagiat că pot să facă diferența între o eroare materială de citare și alte tipuri de fenomene de nerespectare a normelor de integritate“.

Profesorul Iohannis îl ține în brațe încă 3 luni și jumătate pe plagiatorul Bode: „PNL să ia o decizie până la rocada guvernamentală din luna mai”

Bode a dat în judecată Comisia de Etică a UBB pentru a bloca verdictul, așa cum aprocedat și „doctorul” Ciucă

Concret, premierul a blocat, cu ajutorul judecătorilor și a CSM, dar și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu acuzat de plagiat (și care în 3 octombrie 2022 a demisionat), orice demers de verifficare a tezei sale de doctorat asupra căreia există suspiciuni.

Iohannis l-a pensionat pe judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat în cazul lui Ciucă
Inspecția Judiciară a clasat sesizarea depusă de 14 ONG-uri la judecarea dosarelor intentate de premierul Ciucă privind plagiatul

Iohannis s-a sucit acum, când este vorba despre doi PNL-iști, după ce a criticat de zor plagiatul PSD-istului Ponta, în 2014:

Iohannis „uită” de Ciucă și Bode: „Avem nevoie de tolerață zero în privința plagiatului”

Iată ce spunea Iohannis în 2014, în contextul plagiatului lui Victor Ponta: „Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat. Oriunde în lume cineva care este prins, cineva dintre politicieni, este prins că a copiat și numai trei rânduri și a plagiat este obligat prin clasa politică să se retragă din politică”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version