Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, se laudă că poate să pună la bătaie o finanțare de 300 de milioane de euro pentru ridicarea unui nou Spital de Urgență pe Șoseaua București-Târgoviște.

Unitarea ar urma să adune la un loc tot ce înseamnă Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Arși și Institutul Mama și Copilul (secția de pediatrie) și se va numi Spitalul Sfântul Vasile cel Mare.

Totuși, până la ridicarea acestei unități mai este un drum foarte lung. Miercuri s-a făcut abia primul pas. Comisia de Urbanism de la nivelul Primăriei Capitalei a avizat favorabil, în unanimitate, Planul Urbanistic Zonal necesar construirii spitalului.

Astfel, toți membrii comisiei au apreciat că acest PUZ se integrează în Planul Urbanistic General (PUG), preluând toate investițiile pe care Municipalitatea Bucureștilor le va face în zonă.

Potrivit acestui PUZ, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecții și sensuri giratorii noi.

Stație de metrou la intrarea în spital

În plus, va fi amenajată o stație de metrou la intrarea în spital și un parc în zona verde din vecinătatea unității medicale.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a ținut să le mulțumească personal membrilor Comisiei pentru accelerarea procedurilor de adoptare a Planului Urbanistic Zonal.

Urmează însă alți mulți pași de parcurs pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Arhitectul șef al Capitalei trebuie să emite avizul de urbanism, apoi instituțiile abilitate să emită avizele de specialitate. Apoi, PUZ-ul va fi supus dezbaterii publice, după care va intra la votul final în Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Tudorache estimează că lucrările efective vor începe undeva în octombrie 2019 și speră ca spitalul să fie inaugurat până la sfârșitul lui 2024.

Edilul asigură că “va fi regândită din punct de vedere urbanistic și al infrastructurii întreaga zonă din vecinătatea Spitalului Sfântul Vasile cel Mare. Prin crearea unei stații de metrou la intrarea în spital și a unui drum cu două benzi pe sens, vom facilita accesul în unitatea medicală. PUZ-ul va crea premisele modernizării și dezvoltării întregii zone din apropierea spitalului și transformării sale într-un pol de creștere urbană”.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version