Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan vrea să îl demită pe șeful Direcției Juridice a PMB / Numai că Adrian Iordache a acupat funcția prin concurs /BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
Cu o săptămână înainte de începerea anului școlar...

UPDATE! DOCUMENT. Se decid scenariile de începere a școlii, pentru fiecare localitate. Cifrele DSP

Cu o săptămână înainte de îmceperea noului an școlar, Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) vor anunța, luni, datele în baza cărora autoritățile locale vor decide ce scenariu – verde, galben sau roșu – vor adopta dintre cele trei stabilite de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Practic, fiecare director de școală se va întâlni cu reprezentantul DSP și al Comitetului pentru situații de urgență de la nivel județean și vor lua împreună decizia. 

Însă abia pe data de 10 septembrie, cu 4 zile înainte de începerea școlii, vor afla profesorii, elevii și părinții dacă școala începe în clase, online sau hibrid.

UPDATE: Documentul cu rata de infectare cu noul coronavirus în fiecare localitate din România a fost publicată de Ministerul Sănătății.

Download (PDF, 4.63MB)

Datele DSP privind rata incidenței cumulate de transmitere a COVID-19, pentru fiecare localitate, reprezintă numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, potrivit Ordinului ministrului Sănătății.

„Din câte știu, la nivelul municipiului București, (rata) o să fie la nivel de 1”, a declarat duminică seara, la Digi24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Acesta ar însemna că Bucureștiul se va situa în scenariul galben, care presupune învățământ hibrid: față în față și online.

Scenariul verde se aplică acolo unde toți copiii pot merge la școală.

Scenariul roșu presupune cursurile doar în mediu virtual.

Potrivit Ordinului comun 5487/1494/2020 al ministrului Educației, Monica Anisie, și al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, publicat în Monitorul Oficial săptămâna trecută:

1. Dacă rata incidenţei cumulate este sub 1/1.000 locuitori – se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, în funcţie de infrastructura şi resursele existente la nivelul unităţii de învăţământ.

2.Dacă rata incidenţei cumulate este între 1-3/1.000 locuitori – se va aplica scenariul 2 pentru toate unităţile de învăţământ din localitate.

3. La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti vor prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei
astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2.

Download (PDF, 851KB)

477 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv